Κιβωτός του Κόσμου: «Υποκινούμενα τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες – Πρόκειται για εκδίκηση» λέει η πρεσβυτέρα

H πρεσβυτέρα και πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου», Σταματία Γεωργαντή, που εμφανίστηκε στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων σε δομές του μη κυβερνητικού οργανισμού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η πρεσβυτέρα υποστήριξε ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα. «Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού» είπε και εκτίμησε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν τους επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην «Κιβωτό».

«Θα ήθελα σαν πρόεδρος της Κιβωτού να εκφράσω την αγανάκτηση και τη λύπη του συμβουλίου μας. Αυτό το θέμα πήρε τόσο φοβερές διαστάσεις, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε κάτι. Την καταγγελία τη μάθαμε χθες το μεσημέρι από τα κανάλια. Φυσικά και υπάρχουν συμφέροντα. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά που πήγαν και έκαναν τις καταγγελίες, πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάπου. Μπορεί όντως κάποια παιδιά να έχουν πει αρνητικά πράγματα για την Κιβωτό, τα οποία είναι σίγουρα ψέματα και συκοφαντικά, και κανένας δεν μπορεί να τα αποδεχθεί. Όλος αυτός ο διασυρμός στην “Κιβωτό”, θεωρώ ότι είναι απαράδεκτος. Είμαστε δύο άνθρωποι που έχουμε δώσει την ζωή μας, έχουμε δώσει 25 χρόνια με παιδιά και κανείς δεν βρέθηκε να πει κάτι για εμάς. Οι δομές μας έχουν υποστεί ελέγχους από παντού. Είμαι πάρα πολύ αγανακτισμένη», είπε η Σταματία Γεωργαντή.

Και πρόσθεσε: «Όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Πήραν αφορμή από ένα δημοσίευμα. Βάλλεται ένας οργανισμός, επειδή κάποιο παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει αυτά τα πράγματα. Εγώ είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για εκδίκηση. Βεβαίως και συγκρουόμαστε, γιατί δεν επιτρέπουμε να είναι παραβατικά τα παιδιά μας και να δίνουν το κακό παράδειγμα και στα μικρότερα. Δεν δεχόμαστε αρνητικές συμπεριφορές στα παιδιά μας. Δεν θέλουμε επιθετικότητα. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο. Ο πάτερ είναι συνεχώς πάνω από το κεφάλι τους. Τους μιλάμε, προσπαθούμε με την αγάπη μας, προσπαθούμε με το Ευαγγέλιο. Προσπαθούμε να σταματήσουμε κάποια παιδιά που έχουν πάρει τον κατήφορο. Αν το ενδιαφέρον μας και η αγάπη μας για αυτά τα παιδιά φτάνει στο να έρθουν και να μας κατηγορούν, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Τα άλλα παιδιά δεν θα έχουν πρόσωπο να βγουν έξω. Έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά σε όλους. Και στο πρόσωπο του πατέρα Αντώνιου. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση», συμπλήρωσε.

«Δεν έχει αποδειχθεί κάτι. Γιατί μιλάμε για ένα τετελεσμένο γεγονός, από τη στιγμή που κανείς δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί και δεν είναι σίγουρο. Πως μπορούμε να απολογηθούμε για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέγονται αυτά τα πράγματα εις βάρος των ανθρώπων που έχουν δώσει τη ζωή τους. Μας έχουν αναστατώσει, μας έχουν κάνει μεγάλο κακό. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, χωρίς αποδείξεις και ό,τι του κατέβει. Για όνομα του Θεού. Αυτό δεν είναι δημοκρατία και ελευθερία. Έχω αγανακτήσει με αυτά που έχω διαβάσει και έχω ακούσει. Πιστεύουν ένα παιδί με όποια προβλήματα έχει, και δεν πιστεύουν εμάς που έχουμε δώσει τα πάντα τόσα χρόνια;» κατέληξε η Σταματία Γεωργαντή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ