Ιαπωνία: «Κάν’ το όπως ο Μακρόν» – Τι προτείνει η κυβερνήτης του Τόκιο για την εξοικονόμηση ενέργειας

Χρήσιμο… εργαλείο για τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος χαρακτήρισε το ζιβάγκο η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κόικε, και για παράδειγμα έφερε τον πρόεδρο Μακρόν της Γαλλίας, ο οποίος συχνά εμφανίζεται με casual outfit.

‘’Κάντε το όπως ο Εμανουέλ Μακρόν’’ συμβούλεψε τους κατοίκους του Τόκιο η Γιούρικο Κόικε, σε μία προσπάθεια να τους πείσει ότι πρέπει να πάρουν μέτρα για να μειωθεί η κατνάλωsη ρεύματος τον χειμώνα. Τι έκανε ο Γάλλος πρόεδρος και αποτελεί παράδειγμα; Φόρεσε ζιβάγκο, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Όπως τόνισε η κα. Κόικε τα ζιβάγκο μπορούν να αποτελέσουν ‘’εργαλείο’’ που θα βοηθήσει στη μείωση των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας. Είναι ένα ένδυμα που κρατάει το σώμα ζεστό, οπότε θα μειωθεί η χρήση ενέργειας (πετρελαίου, φυσικού αερίου, ρεύματος). Μάλιστα, είπε ότι το ‘’παράδειγμα’’ θα δώσουν οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο, που θα ξεκινήσουν να φοράνε ζιβάγκο.
Όταν η Κόικε ρωτήθηκε αν τα ζιβάγκο αποτελούν κατάλληλη ενδυμασία για χώρους εργασίας, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική: ‘’Ακόμη και στην Ευρώπη, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν πρωτοστατεί στη χρήση τους’’, ανέφερε και συμπλήρωσε: ‘’Είναι ένα από τα εργαλεία για να ξεπεραστεί (η ενεργειακή κρίση το χειμώνα) ενώ παράλληλα είναι εφευρετικοί (στην Ευρώπη)”.
Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους ανθρώπους στη χώρα να σβήσουν τα περιττά φώτα, να φορέσουν ζεστά ρούχα σε εσωτερικούς χώρους και να μειώσουν τη θερμοκρασία θέρμανσης μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου και 31ης Μαρτίου.

Η ιαπωνική πρωτεύουσα έχει θέσει ορισμένες οδηγίες για τον τρόπο μείωσης της χρήσης ενέργειας φέτος τον χειμώνα, όπως να σβήνουν τα περιττά φώτα, να φορέσουν ζεστά ρούχα σε εσωτερικούς χώρους και να μειώσουν τη θερμοκρασία θέρμανσης στο διάστημα από 1η Δεκεμβρίου μέχρι και 31 Μαρτίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ