Κιβωτός του Κόσμου: Στη νομική «αντεπίθεση» ο πατήρ Αντώνιος για την απομάκρυνσή του από τη δομή

Στον Άρειο Πάγο μετέβη πριν από λίγη ώρα ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής προκειμένου να καταθέσει έγκληση σε σχέση με την απόφαση που απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο να έχει οποιαδήποτε σχέση με την «Κιβωτό του Κόσμου».

Κιβωτός του Κόσμου: Φορολογικό «πλυντήριο» με τις δωρεές – Οι «χρυσές» καταθέσεις και οι έλεγχοι

Οι συνήγοροι του πατρός Αντωνίου είχαν προαναγγείλει το Σαββατοκύριακο τη νομική κίνηση, λέγοντας ότι παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν το σπίτι του και τον «πέταξαν στον δρόμο».

Οι νομικοί παραστάτες του πατρός Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος ζήτησαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο την τήρηση της νομιμότητας.

Αναζητούνται 24 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» – Το νέο απειλητικό μήνυμα σε όσους έχουν κάνει καταγγελίες

Το βασικό αίτημα που έθεσαν οι δύο δικηγόροι κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό ήταν να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα από το διαμέρισμα της Κιβωτού του Κόσμου όπου διέμενε με την οικογένειά του, μέτα την απομάκρυνσή του με εισαγγελική παραγγελία.

“Η  μόνη  σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας” δήλωσε ο κ. Κονταξής βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο. Παράλληλα οι δύο δικηγόροι θα επισκεφθούν για τον ίδιο λόγο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έχει και την εποπτεία του συνόλου των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Εν τω μεταξύ «φύλλο και φτερό» κάνει ο οικονομικός εισαγγελέας τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου», δύο σχεδόν εβδομάδες μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών της ΜΚΟ για κακοποιήσεις ανηλίκων και οικονομικές ατασθαλίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ