«Κιβωτός του Κόσμου»: Κατέθεσε πρώην εργαζόμενος σε δομή – Φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές

Με την κατάθεση ενός ακόμα μάρτυρα συνεχίστηκε σήμερα η έρευνα των εισαγγελέων ανηλίκων για την «Κιβωτό του Κόσμου». Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πρώην εργαζόμενο σε δομή, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Της Άννας Κανδύλη

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να στείλει η οικονομική αστυνομία στην εισαγγελία πρωτοδικών όλα τα οικονομικά στοιχεία που συγκέντρωσε κατά τις εφόδους σε διάφορες δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποτελέσουν το αντικείμενο νέας προκαταρκτικής εξέτασης. Οι έφοδοι της οικονομικής αστυνομίας είχαν στόχο να μην εξαφανιστούν στοιχεία.

Κιβωτός του Κόσμου: Εντοπίστηκαν τρεις λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας έως τώρα – Το ποσό που βρέθηκε

Η εισαγγελία θεωρείται πιθανό ότι θα ερευνήσει ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν αποκλείεται τα αδικήματα να διευρυνθούν σε πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της «Κιβωτού». Το νέο ΔΣ έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.

Παράλληλα στην εισαγγελία της Αθήνας αναμένεται να σταλούν και όσες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί στην περιφέρεια, όπως στον Βόλο και τα Ιωάννινα για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών που φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται στις δομές της Κιβωτού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ