Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα απειλούσε τα παιδιά για να μην μιλήσουν, λέει εθελόντρια της δομής στα Ιωάννινα

Νέες μαρτυρίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» έρχονται στο φως της δημοσιότητας τόσο από παιδιά που έμεναν στις δομές, όσο και από εθελοντές.

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Τον έκλεισαν σε κλουβί για τιμωρία, είπαν ότι χτυπιέται μόνος του στα δέντρα» – Τι καταγγέλλει μητέρα 9χρονου

Εθελόντρια της δομής στην Κόνιτσα των Ιωαννίνων μιλώντας στο «Live News» κάνει λόγο για «δυστοπικό» περιβάλλον.
Η κυρία Κωνσταντίνα ανέφερε πως με τον καιρό άρχισε να αναπτύσσει πιο στενές σχέσεις με τα παιδιά και άρχισε να αντιλαμβάνεται πως τελικά το περιβάλλον στη δομή ήταν «δυστοπικό»:

«Ρωτούσα τα παιδιά, όχι πολλά γιατί και η θέση μου ήταν δύσκολη, “πώς ήταν η μέρα σας;”, “εάν φάγατε”, “πώς ήταν η μέρα στο σχολείο;”» με τα παιδιά να απαντούν πως φάγανε «τα ίδια χαζά πράγματα» και ότι είναι κλεισμένα μέσα.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Πού βρίσκονται ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Η κυρία Κωνσταντίνα πέραν του ότι πήγαινε στη δομή, έπαιρνε και ορισμένες φορές τα παιδιά μαζί της απασχολώντας τα με διάφορες δραστηριότητες. Κάποια στιγμή, δέχθηκε τηλεφώνημα από τη διοίκηση, η οποία της ανακοίνωσε πως δεν θα ξαναπάρει τα παιδιά. Αναφέρει πως την πρεσβυτέρα δεν την είχε συναντήσει ποτέ, ωστόσο τον πατέρα Αντώνιο τον είδε κατά τύχη στο δρόμο και της έκανε μεγάλη εντύπωση το μεγάλο υπερπολυτελές αυτοκίνητό του.

«Νομίζω τέτοια αυτοκίνητα μόνο οι υπερπάμπλουτοι μπορούν να έχουν. Ήταν ένας οδηγός και ένας ακόμη» δηλώνει. Στη συνέχεια, αποκαλύπτει πως οι παιδαγωγοί που συνόδευαν τα παιδιά στο σχολείο δεν τα επέτρεπαν να έχουν επαφές με τα υπόλοιπα παιδιά:

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έλεγχος και από την οικονομική αστυνομία – Τι και ποιοι θα ερευνηθούν

«Τα παιδιά ένιωθαν πως εμείς οι υπόλοιποι δεν θέλαμε να πιστέψουμε όσα λένε γιατί τα θεωρούσαν παρατραβηγμένα. Κάλεσαν μπροστά μου την πρεσβυτέρα και την άκουσα να λέει: “Αλίμονο σου εάν βγάλεις πράγματα παραπέρα, δεν ξέρεις τι τιμωρία σε περιμένει”».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ