«Κιβωτός του Κόσμου»: Έρευνα για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και στην δομή του Βόλου

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», την ώρα που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» τόσο τα οικονομικά της μη κυβερνητικής οργάνωσης όσο και οι καταγγελίες περί κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Κατέθεσε πρώην εργαζόμενος σε δομή – Φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Ασφάλεια του Βόλου ερευνά την περίπτωση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου από πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού» και στην δομή του Βόλου.

Τον ανήλικο υπέδειξε στην κατάθεσή του στο Τμήμα Ανηλίκων ο 19χρονος που πρώτος άνοιξε τον «χορό» των καταγγελιών, οι οποίες στη συνέχεια πήραν την μορφή «χιονοστιβάδας».

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Η εισαγγελία Βόλου έχει διατάξει την Ασφάλεια να βρει τον ανήλικο και να του πάρει κατάθεση.

Επιπλέον, η εντολή προς την Ασφάλεια είναι να διενεργήσει αυτοψία στην δομή του Βόλου και να φωτογραφίσει το πράσινο κλουβί, στο οποίο έχει καταγγελθεί ότι κρατούσαν παιδιά ως τιμωρία. Σε αυτό το πράσινο κλουβί και στον εγκλεισμό τους εκεί, έχουν αναφερθεί πέντε ανήλικα παιδιά σε συνεντεύξεις τους.

Κιβωτός του Κόσμου: Εντοπίστηκαν τρεις λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας έως τώρα – Το ποσό που βρέθηκε

Μήνυση από 22χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού – Τι κατήγγειλε

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μία 22χρονη κοπέλα η οποία διέμενε σε σπίτι της «Κιβωτού» κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και καταγγέλλει πως ένας από τους στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου της έστειλε απειλητικά μηνύματα στο messenger και την απείλησε ότι αν δεν σταματήσει να μιλάει εναντίον του πατέρα Αντωνίου και της «Κιβωτού» θα κινδυνεύσει η ζωή της. Η 22χρονη, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, έχει υποδείξει το πρόσωπο που της έστειλε τα μηνύματα.

Σημειώνεται πως το κορίτσι είχε δώσει ανώνυμη συνέντευξη τις προηγούμενες ημέρες και είχε μιλήσει για κακοποιητικές συμπεριφορές (σσ. βιαιοπραγία) σε βάρος της ίδιας και άλλων παιδιών.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, με την κατάθεση ενός ακόμα μάρτυρα συνεχίστηκε σήμερα η έρευνα των εισαγγελέων ανηλίκων για την «Κιβωτό του Κόσμου». Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πρώην εργαζόμενο σε δομή, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Έφοδος σε σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας – 300.000 ευρώ σε τρεις λογαριασμούς τους

Επιπλέον, το απόγευμα της Δευτέρας η οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτια όπου διέμενε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, στο πλαίσιο της έρευνας για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος της οικονομικής αστυνομίας έχει γίνει στις δύο δομές της «Κιβωτού» που βρίσκονται στον Κολωνό, εντός των οποίων διατηρούσαν σπίτια ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας έκαναν «φύλλο και φτερό» τα σπίτια προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν έγγραφα και να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν κρυμμένα χρήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την οικονομική αστυνομία γνωρίζουν ότι σε αυτά τα σπίτια υπάρχουν χρηματοκιβώτια και ερευνούν το ενδεχόμενο εκεί να έκρυψε η πρεσβυτέρα το περιεχόμενο της θυρίδας της τράπεζας, που είχε αδειάσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έως τώρα έρευνα της οικονομικής αστυνομίας έχει προκύψει ότι υπάρχουν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Οι τρεις αυτοί λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί σε δύο διαφορετικές τράπεζες. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το συνολικό ποσό στους εν λόγω λογαριασμούς ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της έρευνας που πραγματοποιεί η οικονομική αστυνομία. Αναμένονται, εξάλλου, οι απαντήσεις και από άλλες τράπεζες στις οποίες έχει υποβληθεί ανάλογο αίτημα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είχαν ανοίξει και εκεί τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας καθώς και των γονέων του Ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ δεν δεσμεύτηκαν οι εταιρικοί λογαριασμοί της Οργάνωσης.

Επίσης δεσμεύονται και θυρίδες αλλά και οποιοδήποτε άλλο επενδυτικό προϊόν βρεθεί.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποτραπούν ενδεχόμενες κινήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ