Κιλκίς: Πήρε το απολυτήριο Γυμνασίου στα 83 του – «Και 101 να ήμουν, θα πήγαινα»

Σε ηλικία 83 ετών έγινε απόφοιτος Γυμνασίου, ο Απόστολος Προδανάς από το Κιλκίς, οποίος αποφάσισε να γυρίσει στα θρανία, έπειτα από 71 χρόνια, οπότε τελείωσε το Δημοτικό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Προδανάς αναφέρθηκε στην απόφασή του να γίνει και πάλι μαθητής, αλλά και στην στήριξη, που είχε από τους δασκάλους του στο Γυμνάσιο Δεύτερης Ευκαιρίας.
«Περήφανος ήμουν εκείνη την ώρα, που έπαιρνα το απολυτήριο, που έβλεπα όλους τους συμμαθητές, τις συμμαθήτριές μου, το ίδιο, αγκαλιαστήκαμε όλοι, φιληθήκαμε, που πήραμε τα απολυτήρια», δήλωσε ο Απόστολος Προδανάς, Απόφοιτος Γυμνασίου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς. Όπως είπε, όλα άρχισαν από μία αφίσα στο καφενείο, στο Πεδινό του Κιλκίς.

«Είδα μια ανακοίνωση στο καφενείο και πήρα στο τηλέφωνο που είχε κι αυτοί με παρακίνησαν και πήγα. Οι καθηγητές μου δηλαδή, κάποιος Θεόδωρος Ηλίας και ο Βουλγαράκης. Πέρασαν από εδώ και μου είπαν να πάω από εκεί να με γράψουν. Δεν περνούσα εγώ, όλο έλεγα θα περάσω και τελικά πέρασαν αυτοί από εδώ και με έγραψαν κι έτσι συνέχισα, αλλιώς ίσως να μη συνέχιζα κιόλας», σχολιάζει ο ίδιος. «Με αντάμωσε μια χωριανή κάποτε και μου είπε ‘τι το θέλεις το γυμνάσιο εσύ, 100 χρονών τώρα…’ και της λέω ‘και 101 να ήμουν, θα πήγαινα».

Ο Απόστολος Προδανάς, τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο το 1952 και 71 χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 2023, πήρε το απολυτήριο Γυμνασίου. Όπως λέει, τώρα σειρά έχει το Λύκειο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ