Κιλκίς: Παρέμβαση εισαγγελέα έπειτα από δημοσίευμα για δημοτική σύμβουλο που φέρεται να έσπασε την καραντίνα

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο μία δημοτική σύμβουλος στο Κιλκίς φέρεται να έσπασε την καραντίνα και πήγε να ψηφίσει στις δημαιρεσίες του δημοτικού συμβουλίου, την Κυριακή.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ και, εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, να αποδοθούν εις βάρος της οι προβλεπόμενος ποινικές ευθύνες, που σχετίζονται με το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων για τον περιορισμό μολυσματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του makthes.gr, η δημοτική σύμβουλος «υπό το βάρος των αντιδράσεων δημοτικών συμβούλων» αναγκάστηκε να φύγει από την αίθουσα χωρίς να ψηφίσει.

Η ίδια, σε δηλώσεις της σε τοπικά μέσα, ανέφερε ότι τήρησε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, τονίζοντας ότι βγήκε από το σπίτι έχοντας συμπληρώσει το πενθήμερο της καραντίνας και δίχως να παρουσιάζει συμπτώματα. Υποστήριξε, δε, ότι περίμενε σε διάδρομο του Δημαρχείου το αποτέλεσμα εξέτασης (rapid test) στο οποίο είχε υποβληθεί και μόλις αυτό βγήκε θετικό, αποχώρησε.

Κιλκίς: Το δημοσίευμα που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση

Όπως ανέφερε η “Μακεδονία”, το πρωί της Κυριακής τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ήρθαν αντιμέτωπα με μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση, όταν προσήλθαν για τις δημαιρεσίες, στο πλαίσιο των οποίων εξελέγη το νέο προεδρείο.

Η έκπληξη αφορούσε στο γεγονός ότι η συνάδελφός τους, δημοτική σύμβουλος Ελένη Αναστασιάδου, εμφανίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο παρότι είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό, πριν από τρεις-τέσσερις ημέρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να έσπασε την καραντίνα και πήγε να ψηφίσει… σαν να μην τρέχει τίποτα.

Η είσοδός της στο χώρο όπου διεξάγονταν οι δημαιρεσίες προκάλεσε αναταραχή και αντιδράσεις, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι η δημοτική σύμβουλος νοσεί από τον COVID-19 και ως εκ τούτου όλοι γνώριζαν πως δεν θα μπορούσε να προσέλθει για να ψηφίσει.

Εν τέλει, υπό το βάρος των αντιδράσεων και των σχολίων από πολλούς συμβούλους, όλων των παρατάξεων, που έκαναν λόγο για εγκληματική κίνηση από πλευράς της, καθώς λόγω της υπερμεταδοτικότητας της “Όμικρον” όφειλε να μείνει σε καραντίνα, αναγκάστηκε να φύγει άρον άρον από το χώρο και μάλιστα χωρίς να ψηφίσει.

Κιλκίς δημοτικό συμβούλιο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται αναφορές δημοτικών συμβούλων, η δημοτική σύμβουλος που προέρχεται από παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, της τρίτης κατά σειρά που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο, εμφανίστηκε στην αίθουσα της ψηφοφορίας μάλλον σε κακή κατάσταση, με έντονο βήχα και εμφανώς καταβεβλημένη.

Ενόχληση μάλιστα προκάλεσε και η στάση του επικεφαλής της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε, Δημήτρη Αγαθόπουλου, ο οποίος δεν έκανε κανένα σχόλιο, ούτε ζήτησε τον λόγο από τη σύμβουλό του, για την απόφασή της να προσέλθει στις δημαιρεσίες, με άμεσο κίνδυνο να μεταδώσει τον ιό στους γύρω της, αγνοώντας τις συνέπειες.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.