Κηφισιά: Σε εξέλιξη οι έρευνες για την έκρηξη και την φωτιά στο εργοστάσιο – Το σενάριο που εξετάζεται

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Πυροσβεστικής για τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε την μεγάλη φωτιά, το μεσημέρι της Τετάρητς (12/06) σε εργοστάσιο επί της οδού Αιγιδών, στην Κάτω Κηφισιά.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 15.30 σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (με την επωνυμία PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ) και στη συνέχεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε βιομηχανικό χώρο στην Νέα Κηφισιά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, με 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, ένα ελικόπτερο που έκανε ρίψεις νερού περιμετρκά για να μην περάσει η φωτιά στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων, ενώ βοήθεια παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανή επιχείρηση και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ χθες λόγω της πυρκαγιάς, έκλεισε ο παράδρομος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Κηφισιάς.

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής, συλλέγουν βιντεοληπτικό υλικό από το εργοστάσιο, ενώ μέχρι στιγμής, ένα σενάριο που εξετάζεται είναι η έκρηξη και η φωτιά να προήλθαν από την φόρτιση μίας μπαταρίας αυτοκινήτου, η οποία ωστόσο θα ερευνηθεί από τον πραγματογνώμονα.

Παράλληλα η μεγάλη φωτιά έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τον μαύρο τοξικό καπνό που προκλήθηκε χθες από το μεγάλο μανιτάρι που δημιουργήθηκε στον ουρανό. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ενδεχομένως να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες τόσο για τους κατοίκους της περιοχής και φυσικά για τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονταν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο αλλά και σε διπλανά εργοστάσια και συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής τον περιορισμό των μετακινήσεων και κλείσιμο των παραθύρων στα σπίτια τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ