Κηδείες σε live streaming – Μια υπηρεσία που ήρθε για να μείνει;

Νέα δεδομένα δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού ακόμη και για τις κηδείες.

Τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα οποία στην κηδεία ενός προσφιλούς προσώπου μπορούσαν να παρίστανται λίγα άτομα, λόγω του συνωστισμού, δημιούργησαν την ανάγκη για μετάδοση της τελετής μέσω live streaming.

Τότε, ένα γραφείο τελετών στην Πάτρα είχε κάνει την αρχή και γνωστοποίησε πως θα δίνεται η δυνατότητα από το γραφείο τους σε όσους δεν θα μπορούν να παραστούν σε μία εξόδιο ακολουθία να την παρακολουθήσουν από το σπίτι τους, μέσω live streaming.

Κηδεία Mad Clip Live

Καθώς όμως ο καιρός περνάει, η πρακτική αυτή τείνει να καθιερωθεί. Πριν από λίγες ημέρες, η κηδεία του τράπερ, Mad Clip, μεταδόθηκε μέσω live για να μπορέσουν οι θαυμαστές του να πουν το τελευταίο αντίο.

Η κηδεία του τράπερ μεταδόθηκε ζωντανά στο Youtube, με απόφαση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου – Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου, για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όσοι δεν μπορούσαν να παραστούν.

Το βίντεο του live έχει 777.839 views.

Ο αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος, Νέστωρας Νικολόπουλος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι “από το μαύρο 2020 ξεκίνησε αυτή η επιπλέον παροχή από τους εργολάβους, ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που ήταν σε απομακρυσμένες περιοχές”.

“Ούτε από νομό σε νομό δεν μπορούσε να γίνει τότε η μετακίνηση. Εμείς προσθέσαμε σαν επιχείρηση αυτή την υπηρεσία για να βοηθήσουμε όσους βρίσκονται μακριά” πρόσθεσε.

Η διαδικασία του live

“Υπάρχει κανάλι στο Youtube, ο κάθε ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος που έχει αναλάβει τη διαδικασία πρέπει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα στο youtube και να έχει μία ή δύο κάμερες web που να στερεώνονται με τρίποδα, ώστε να τραβάει όλη τη διαδικασία της τελετής” σημείωσε.

Για το κόστος τόνισε ότι συνήθως παρέχεται δωρεάν στους οικείους του θανόντος.

Στο εξωτερικό υπήρχε από την προηγούμενη δεκαετία, αλλά στην Ελλάδα ήρθε λόγω του κορονοϊού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ