ΚΕΘΕΑ: Πέθανε ο επίτιμος πρόεδρος Γεράσιμος Νοταράς

Έφυγε από τη ζωή ο Γεράσιμος Νοταράς, το όνομα του οποίου συνδέθηκε άρρηκτα με το ΚΕΘΕΑ, του οποίου ήταν επίτιμος πρόεδρος και το είχε υπηρετήσει για πάνω από 33 χρόνια, τα 14 σαν μέλος του ΔΣ και με τρεις θητείες ως πρόεδρός του.

Ο Γεράσιμος Νοταράς σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική και την κοινωνιολογία. Εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Είναι ο διανοούμενος , ο οραματιστής, που πίστεψε όσο κανείς άλλος στη θετική αλλαγή των ανθρώπων. Είναι ο άνθρωπος που βοήθησε όσο κανείς στη δημιουργία του ΚΕΘΕΑ, του οποίου ήταν επίτιμος πρόεδρος. Το όνομά του είχε συνδεθεί άρρηκτα με το εγχείρημα του ΚΕΘΕΑ, ήδη από το 1990.

Ο Γεράσιμος Νοταράς διώχθηκε από τη δικτατορία του Παπαδόπουλου και φυλακίστηκε τότε, για 5,5 χρόνια. Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων 1967-1974 (ΣΦΕΑ). Από το 1979 μέχρι σήμερα υπήρξε επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, ενός από το μεγαλύτερα αρχεία της Ελλάδας, το οποίο εξελίχθηκε σε σημαντικό κόμβο για την αρχειονομία, την ιστορική έρευνα, τις εκπαιδευτικές και μουσειακές δράσεις και βέβαια για τις εκδόσεις στον τομέα της οικονομικής ιστορίας. Έχει γράψει και έχει επιμεληθεί βιβλία τραπεζικής ιστορίας, έχει συμμετοχές σε συλλογικούς τόμους και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού.

Η κηδεία του Γεράσιμου Νοταρά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 10:30 στο κοιμητήριο Καλλιθέας. Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν χρήματα στον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ (Εθνική Τράπεζα IBAN GR9001101550000015529606723).

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.