Κέρκυρα: «Ο γιος μου δεν γνώριζε τον δράστη που τον μαχαίρωσε» λέει ο πατέρας του 17χρονου

«Ο γιος μου δεν γνώριζε καν τον δράστη» λέει ο πατέρας του 17χρονου, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στην Κέρκυρα.

«Έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Στο πλευρό του ήταν η οικογένειά του. Ο γιος μου δεν γνώριζε καν τον δράστη, απλά ήταν η λάθος στιγμή να το πω; Πέρναγε από το σημείο, είδε παιδιά, ένα παιδί να κρατάει μαχαίρι να απειλεί και αμέσως επενέβη», είπε ο πατέρας του 17χρονου στην εκπομπή LiveNews.

Οι εικόνες και τα βίντεο με την άγρια συμπλοκή δεκάδων ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους έφηβων και ανήλικων στην κεντρική πλατεία του νησιού, παγώνουν το αίμα.

Έφηβοι χτυπούσαν ο ένας τον άλλον, ενώ δεκάδες άλλοι φώναζαν και έσπρωχναν. Ένας μαθητής έπεσε κάτω κι άλλοι τον πλησίασαν και συνέχισαν να τον ξυλοκοπούν.

Ταυτόχρονα, σε άλλο σημείο της πλατείας Σαρόκο, άλλοι ανήλικοι έσπρωξαν ένα αγόρι, εκείνο έχασε την ισορροπία του, χτύπησε στο πεζούλι και έπεσε. Κορίτσια αντάλλασσαν μπουνιές, την ίδια στιγμή που ανήλικοι περαστικοί προσπάθησαν να χωρίσουν τα παιδιά.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν ένας 17χρονος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε έναν 14χρονο και έναν 17χρονο, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον μικρότερο μαθητή. Μαχαιριά δέχθηκε και ένας 50χρονος περαστικός, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη, που ήταν σε κατάσταση αμόκ.

Ο δύο ανήλικοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με τραύματα στον μηρό, τα πλευρά και τα χέρια στο νοσοκομείο του νησιού. Ο 17χρονος χρειάστηκε, ωστόσο, να διακομιστεί στα Ιωάννινα για να υποβληθεί σε αγγειογραφία.

Ο 17χρονος δράστης συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την προσεχή Δευτέρα.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ