Κέρκυρα: Απατεώνες ξάφρισαν ηλικιωμένη – Ο «ορθοπεδικός γιατρός» και το δήθεν ατύχημα της κόρης της

Θύμα απάτης από επιτήδειους που την έπεισαν ότι η κόρη της είχε δήθεν ατύχημα και έπρεπε να χειρουργηθεί, έπεσε μία 69χρονη γυναίκα στην περιοχή Άνω Κορακιάνα της Κέρκυρας. Η γυναίκα παρέδωσε στους δράστες το ποσό των 1.400 ευρώ, αλλά και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ, πριν προλάβει να διαπιστώσει ότι την είχαν εξαπατήσει.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου (5/8). Σύμφωνα με την καταγγελία της 69χρονης, άγνωστο άτομο πήρε τηλέφωνο στο σπίτι της προσποιούμενο τον ορθοπεδικό γιατρό του νοσοκομείου Κέρκυρας και της δήλωσε ότι η κόρη της είχε ατύχημα και κινδύνευε να χάσει το πόδι της, αν δεν βρίσκονταν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ που απαιτούνταν, προκειμένου να χειρουργηθεί.

Επίσης, μία άγνωστη γυναίκα προσποιήθηκε την κόρη της και ζητούσε από την 69χρονη να παραδώσει τα χρήματα που απαιτούνταν, ώστε να γίνει η επέμβαση και να μην μείνει ανάπηρη. Αναστατωμένη από το τηλεφώνημα, η 69χρονη γυναίκα έβαλε σε μία πλαστική σακούλα το ποσό των 1.400 ευρώ, όπως και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ και τα άφησε σε σημείο που της υπέδειξε ο δράστης, κοντά στο σπίτι της. Αποχώρησε από το σημείο χωρίς να αντιληφθεί τα άτομα που παρέλαβαν την σακούλα.

Αργότερα, όμως, η 69χρονη επικοινώνησε με τα παιδιά της και αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης. Η ηλικιωμένη υπέβαλε μήνυση κατά των δύο αγνώστων ατόμων και η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ