Καβάλα: Πυροτεχνουργοί του Στρατού στο σημείο συντριβής του Antonov

Υπάρχουν αναφορές για περίεργα αέρια που αναδύονται από τις απανωτές εκρήξεις από το σημείο που συνετρίβη το Antonov An-12 καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι μετέφερε εκρηκτικές ύλες.

του Χρήστου Μαζανίτη

Ο χώρος της έκρηξης γύρω από το σημείο συντριβής του μεταγωγικού Antonov AN-12, κοντά στο Παλαιοχώρι, στους πρόποδες του Παγγαίου όρους, στην Καβάλα έχει αποκλειστεί.

Σωστικά συνεργεία έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο σημείο σε ακτίνα τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεταγωγικό αεροσκάφος, σοβιετικής σχεδίασης, μετέφερε εκρηκτικές και άλλου είδους ύλες. Οι εκρήξεις είναι συνεχείς κι αναδύονται περίεργα αέρια.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr στο σημείο μεταβαίνουν πυροτεχνουργοί του Στρατού, προκειμένου να ελέγξουν την επικινδυνότητα των υλικών αλλά και να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση ώστε σε δεύτερο χρόνο τα σωστικά συνεργεία να προχωρήσουν σε επιχείρησης έρευνας και διάσωσης των αγνοούμενων – μελών του πληρώματος.

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για 8 αγνοούμενους.

Το Antonov είχε απογειωθεί από την Σερβία κι είχε προορισμό την Ιορδανία, όταν εισερχόμενο στο ελληνικό FIR εξέπεμψε σήμα κινδύνου ζητώντας να προβεί σε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Δεν τα κατάφεραν και συνετρίβη ενώ αναφορές κάνουν λόγο για απώλεια ενός κινητήρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ