Καβάλα: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση 4χρονου σε παιδικό σταθμό

Σοκ προκαλεί η καταγγελία γονέων στην Καβάλα, ότι το 4χρονο αγοράκι τους έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από εκπαιδευτικό σε δημόσιο παιδικό σταθμό. Τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

«Τέλη Μαρτίου υπέπεσε στην αντίληψή τους κάποια διαφορά στην συμπεριφορά του παιδιού. Αναζητώντας την αιτία προέκυψε ότι αυτό ερχόταν από το σχολικό του περιβάλλον. Αντιλήφθηκαν, εφόσον το παιδί μπόρεσε να το εξωτερικεύσει και να πάρει τον χρόνο του, ότι υπάρχουν κάποιες παρενοχλήσεις, κάποιες χειρονομίες από τη δασκάλα του όταν μένουν μόνοι τους, οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ το δέον» ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, Ελπίδα Κεβρεκάκη.

Ο Δήμος Καβάλας απομάκρυνε τη δασκάλα από τον παιδικό σταθμό μέχρι να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα και την τοποθέτησε σε γραφείο διοικητικών υπηρεσιών.

Φανταστείτε από την μία μεριά να έχει γίνει κάτι, οπότε μιλάμε για κάτι “άρρωστο”, οπότε σίγουρα πρέπει να προστατεύσουμε τους γονείς και από την άλλη μεριά να μην έχει γίνει κάτι και μία κυρία με οικογένεια και παιδιά να καταρρακωθεί μέσα σε έναν μικρό χώρο όπως είναι ο Δήμος Καβάλας. Που μπορεί να σταθεί αυτή η γυναίκα την επόμενη ημέρα ακόμα και αν αποδειχθεί ότι είναι αθώα;» ανέφερε ο πρόεδρος Ν.Π. «Κοινωνική Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας, Ανέστης Δημητριάδης.

Και δεύτερη καταγγελία

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, ένα ακόμη ζευγάρι έχει προχωρήσει σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρους άλλου παιδιού από την ίδια εκπαιδευτικό. «Είναι λίγο δύσκολο ένα 4χρονο παιδί να το εξωτερικεύσει και να γίνει πιστευτό και να το τεκμηριώσει, έτσι; Οπότε εφόσον το επιβεβαίωσαν με διάφορους τρόπους επιστημονικούς αμέσως κινήθηκαν νομικά. Απομόνωνε το παιδί και για αυτό είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί» ανέφερε η κ. Κεβρεκάκη.

Η διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες αρχές, έχουν δοθεί καταθέσεις και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ