Κάτοικοι Αλεξανδρούπολης στο enikos.gr: Η κατάσταση είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη

Για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση κάνoυν λόγο στο enikos.gr κάτοικοι σε οικισμούς κοντά στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι βλέπουν τα σπίτια τους να απειλούνται για δεύτερη ημέρα λόγω της πύρινης λαίλαπας στην περιοχή.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Η στιγμή που αστυνομικοί σώζουν εγκλωβισμένο σκύλο από την πύρινη λαίλαπα

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν μπορούν να γίνουν πάρα πολλά. Φυσάει πάρα πολύ δυνατά. Η ατμόσφαιρα σε πολλά σημεία είναι αποπνικτική. Ελπίζω να προλάβουμε το βράδυ. Απειλούνται οικισμοί. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα», μας είπε ένας κάτοικος στην Αλεξανδρούπολη.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται οι οικισμοί Αμφιτρίτη και Μαΐστρος

«Το πρωί πέταξαν τα εναέρια, προσπάθησαν τα παιδιά. Έχει πάρα πολύ μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής. Εμείς έχουμε φύγει από το Μοναστηράκι και είμαστε στις Φέρες. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μείνει εκεί και δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με τις καταγραφές καταστράφηκαν ορισμένα σπίτια, μεγάλες εκτάσεις αλλά και ο ιερός ναός της Μεταμορφώσεως στο Αετοχώρι.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση πέντε οικισμών – Έκλεισε η Εγνατία

Πριν από μία ώρα εστάλησαν νέα μηνύματα από το «112» στους κατοίκους των οικισμών Μοναστηράκι και Δορίσκος προκειμένου να εκκενώσουν προς Φέρες, καθώς και σε εκείνους σε Αμφιτρίτη και Μαΐστρο προς Αλεξανδρούπολη. Επίσης, δόθηκε εντολή για εκκένωση και του Άβαντα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ