Κάτω Πατήσια: Τα 2 σενάρια που εξετάζονται για τον θάνατο του 14χρονου – Απειλές από τους “νταήδες” της παρέας ή άρρωστο “παιχνίδι”;

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια, με την ΕΛ.ΑΣ. να εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, παρότι δύο σενάρια θεωρούνται ως πιο πιθανά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πλέον χειρίζεται την υπόθεση εξετάζουν μήπως ο 14χρονος συμμετείχε σε κάποια παρέα και όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να απομακρυνθεί από αυτή, κάποιοι από την ομάδα τον πίεζαν να γυρίσει, τον απειλούσαν και του έκαναν bullying γι’ αυτόν τον λόγο. Δεν αποκλείουν λοιπόν να τον ενοχλούσαν και λόγω της αφόρητης πίεσης ή των εκβιασμών που δεχόταν, να έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σημειώνεται ότι ο αδελφός του έχει αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες στις Αρχές, ότι ο 14χρονος Μάκης είχε ύψος 1,80, ήταν γεροδεμένος, ήξερε πάλη και ήταν δύσκολο κάποιος να του κάνει bullying, ενώ, όπως είπε, γνωρίζει ότι αντιδρούσε σε τέτοιες συμπεριφορές.

Επικίνδυνο παιχνίδι το δεύτερο σενάριο

Οι Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την πιθανότητα να βρίσκεται κάποιο επικίνδυνο παιχνίδι πίσω από τον θάνατο του 14χρονου. Αν όχι το «Blackout Challenge» που κυκλοφορεί στη δημοφιλή πλατφόρμα του Τικ Τοκ καλώντας τους συμμετέχοντες να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, τότε κάποιο άλλο που πήρε άσχημη τροπή.

Δηλαδή, εξετάζουν την περίπτωση μήπως στο πλαίσιο ενός τέτοιου παιχνιδιού, η πρόκληση να ήταν να βάλει τη ζώνη γύρω από τον λαιμό του σχεδόν μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να δημοσιεύσει το βίντεο στο Tik Tok. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στους αστυνομικούς προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το κρεβάτι από το οποίο κρεμάστηκε έχει ύψος 1,60 μ., ενώ ο 14χρονος είχε ύψος 1,80 μ. . Δηλαδή, εκτιμούν, πως αν είχε αποφασίσει να απαγχονιστεί, θα είχε παρασύρει και το κρεβάτι. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείουν να μην είχε πρόθεση να αυτοκτονήσει, αλλά να έχασε τη ζωή του στο πλαίσιο ενός τέτοιου παιχνιδιού που πήγε στραβά και απέβη μοιραίο.

“Κλειδί” το κινητό και η κατάθεση της μητέρας

Στο πλαίσιο αυτό, “κλειδί” θεωρείται το κινητό του 14χρονου το οποίο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όμως ακόμα δεν έχει “ανοιχθεί” προκειμένου να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όμως αναμένουν πως θα “μιλήσει” και θα δώσει απαντήσεις σχετικά με τον θάνατο του 14χρονου και αν δεχόταν υβριστικά μηνύματα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε τη Δευτέρα το enikos.gr, ο πατέρας και ο αδελφός του 14χρονου στις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα είχαν αναφέρει ότι τον τελευταίο καιρό το παιδί δεχόταν κάποια μηνύματα στο κινητό του που έδειχναν να τον απασχολούν. Ωστόσο, όπως φέρεται να είπαν, το άτυχο παιδί δεν τους είχε αποκαλύψει τι είδους μηνύματα ήταν αυτά, ούτε τους είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεχόταν bullying.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του μαθητή έδωσε σήμερα για δεύτερη φορά κατάθεση, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα είχε πει και την πρώτη φορά.  Μέχρι τώρα, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να μιλήσουν με την μητέρα, καθώς είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Η κατάθεσή της ωστόσο θεωρείται κρίσιμη, καθώς μαζί της έμενε το παιδί, ενώ ήταν εκείνη που το βρήκε νεκρό.

Από την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις συμμαθητών και καθηγητών του 14χρονου. Οι αστυνομικοί θα ακούσουν με προσοχή τι θα πουν, ιδίως τα παιδιά, καθώς ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας μαρτυρίες για bullying που γινόταν στο σχολείο, για συγκεκριμένες ομάδες, και για αδιαφορία της διεύθυνσης του γυμνασίου σε περιστατικά βίας που είχαν αναφερθεί. Από την πλευρά του πάντως, ο διευθυντής του σχολείου που κατάθεσε, φέρεται να επιμένει πως δεν χρειάστηκε να χειριστεί περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Σε περίπτωση που υπάρξουν καταθέσεις, στις οποίες θα δίνεται μια τελείως διαφορετική εικόνα για το σχολείο, δεν αποκλείεται να κληθεί ξανά από τις Αρχές.

Σοκάρει η ιατροδικαστική

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του μαθητή σοκάρει.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο θάνατός του επήλθε δια του απαγχονισμού, κάτι το οποίο έγινε γνωστό το Σάββατο τα ξημερώματα όταν τον εντόπισε η ίδια του η μητέρα στο δωμάτιο του.  Ωστόσο, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση.  Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, ο 14χρονος πήρε μια ζώνη, δημιούργησε μια θηλιά, την πέρασε στο λαιμό του και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του. Αύριο Τετάρτη 18/5 αναμένεται η κηδεία του ανήλικου μαθητή.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ