Κάτω Πατήσια: “Δεν μου είχε πει τίποτα για bullying” – Η κατάθεση της μητέρας του 14χρονου και το επικρατέστερο σενάριο για τον θάνατό του

Νέες πληροφορίες για τον θάνατο του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια. Οι έρευνες των Αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό και το τάμπλετ που βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια “άνοιξαν” και έχει ξεκινήσει η εξονυχιστική εξέτασή τους. 

Η μητέρα του 14χρονου, που βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, κατέθεσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αργά το απόγευμα της Πέμπτης, και σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr είπε ότι ο γιος της δεν της είχε εκμυστηρευτεί ποτέ πως είχε πέσει θύμα bullying. Όπως είπε, δεν γνώριζε ούτε για την επίθεση με τα νεράντζια, που φέρεται να δέχθηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την μητέρα του μαθητή, ήταν ένα παιδί όπως όλα, που δεν έδειχνε να τον απασχολεί κάτι. “Η ημέρα είχε κυλήσει κανονικά, ετοιμαζόταν για τον αγώνα που είχε την επόμενη” φέρεται να υποστήριξε η γυναίκα, για την ημέρα θανάτου του 14χρονου.

Στις Αρχές έδωσε κατάθεση και ο προπονητής του ανήλικου, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε πως ο 14χρονος δεν του είχε αναφέρει ποτέ και τίποτα περί bullying. Μάλιστα, εξέφρασε την απορία πώς ένα παιδί με ύψος 1,80 μ. που είναι αθλητής στο παγκράτιο, μπορεί να δεχθεί τόσο εύκολα bullying.

Ήταν δυστύχημα;

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο ο 14χρονος να έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή έπεσε θύμα bullying απομακρύνεται, και οι Αρχές περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση – αφού τελειώσουν και οι ιστολογικές εξετάσεις – προκειμένου να δουν αν το πόρισμα θα μπορέσει να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση, δηλαδή αν πρόκειται για αυτοκτονία ή για δυστύχημα.

Το δυστύχημα, είναι το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν από την πρώτη στιγμή στην ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή να βρίσκεται κάποιο επικίνδυνο παιχνίδι πίσω από τον θάνατο του 14χρονου. Αν όχι το «Blackout Challenge» που κυκλοφορεί στη δημοφιλή πλατφόρμα του Τικ Τοκ καλώντας τους συμμετέχοντες να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, τότε κάποιο άλλο που πήρε άσχημη τροπή.

Δηλαδή, εξετάζουν την περίπτωση μήπως στο πλαίσιο ενός τέτοιου παιχνιδιού, η πρόκληση να ήταν να βάλει τη ζώνη γύρω από τον λαιμό του σχεδόν μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στους αστυνομικούς προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το κρεβάτι από το οποίο κρεμάστηκε έχει ύψος 1,60 μ., ενώ ο 14χρονος είχε ύψος 1,80 μ. . Δηλαδή, εκτιμούν, πως αν είχε αποφασίσει να απαγχονιστεί, θα είχε παρασύρει και το κρεβάτι. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείουν να μην είχε πρόθεση να αυτοκτονήσει, αλλά να έχασε τη ζωή του στο πλαίσιο ενός τέτοιου παιχνιδιού που πήγε στραβά.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ