Κατηγορήθηκε για διακίνηση μεταναστών στον Έβρο και δεν έμεινε στη φυλακή ούτε μία ημέρα

Οδηγός αυτοκινήτου που μετέφερε παράνομους μετανάστες στον Έβρο συνελήφθη, αλλά δεν έμεινε στη φυλακή ούτε μία ημέρα.

Του Μίλτου Σακελλάρη 

Το πρωτοφανές περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα το enikos.gr έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2018. Ο άνδρας που συνελήφθη από τους αστυνομικούς κατηγορήθηκε ως διακινητής καθώς παρέλαβε από τα σύνορα του Έβρου 7 άτομα και τα έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο υπό ασφυκτικές συνθήκες.

Στη συνέχεια προσπάθησε να τα μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη αποκομίζοντας συνολικά 12.600 ευρώ. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και ακολούθησε καταδίωξη. Ο αλλοδαπός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά, το αυτοκίνητό του έπεσε σε ένα χωράφι, με τον οδηγό να τρέχει για να ξεφύγει, όμως τελικά συνελήφθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε ποινή τουλάχιστον 10 ετών για κάθε ένα από τα επτά άτομα που μετέφερε. Ο οδηγός του οχήματος καταδικάστηκε σε τέσσερα έτη και έξι μήνες με αναστολή από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Κομοτηνής.
 «Αποδείξαμε ότι ο εντολέας μας λανθασμένα κατηγορήθηκε ως διακινητής με την επαπειλούμενη ποινή των 20 ετών κάθειρξης καθώς ουδέποτε έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ούτε και τέλεσε αξιόποινη συμπεριφορά με σκοπό το κέρδος. Αντιθέτως ήταν και ο ίδιος ένας πρόσφυγας από τη Συρία που προσπαθούσε να διαφύγει από τον πόλεμο κι έπεσε θύμα των κυκλωμάτων διακίνησης. Τα ανωτέρω έγιναν αντιληπτά από το Δικαστήριο γι’ αυτό και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή χωρίς να εκτίσει ούτε μια ημέρα φυλάκισης», δήλωσε στο enikos.gr ο ποινικολόγος, Αντώνης Καραγιάννης.
 
Ο δικηγόρος Αντώνης Καραγιάννης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ