Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση σε εθνικές οδούς – Στο «κόκκινο» η Αθηνών-Κορίνθου και ο Κηφισός

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (13/4), η έξοδος των εκδρομέων για τo Πάσχα. Οι κάτοικοι της Αττικής εγκαταλείπουν με κάθε μέσο το λεκανοπέδιο, με την κίνηση να αυξάνεται σταδιακά τόσο στις εθνικές οδούς όσο και στα λιμάνια.

Έως τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εγκαταλείψει το λεκανοπέδιο περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα, ενώ με 100% πληρότητα αναχωρούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, χωρίς να αποκλείονται και έκτακτα δρομολόγια τις επόμενες ώρες αλλά και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από την υπόγεια γέφυρα της Θηβών έως τα διυλιστήρια της Ελευσίνας, καθώς επικρατεί ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Στα διόδια της Ελευσίνας, εκτιμάται ότι υπάρχει αναμονή 30-40 αυτοκινήτων ανά θυρίδα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αττική Οδό, παρατηρούνται καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Συγκεκριμένα, οι καθυστερήσεις υπερβαίνουν την μισή ώρα από τον κόμβο της Ανθούσας έως τον κόμβο της Φυλής, στην Περιφ. Υμηττού και από τον κόμβο της Αγίας Παρασκευής έως τον κόμβο της Φυλής.

«Έμφραγμα» επικρατεί από το πρωί στην άνοδο του Κηφισού. Αυτή την ώρα, το μποτιλιάρισμα εκτείνεται από τα ΚΤΕΛ έως το ύψος της Αττικής Οδού.

Στα διόδια Αφιδνών, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, παρατηρείται κανονική ροή αυτοκινήτων αυτή την ώρα. Ωστόσο, ουρές σχηματίζουν τα αυτοκίνητα πριν από τα διόδια της Θήβας, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:

Δείτε LIVE πού έχει κίνηση

Δεν πέφτει «καρφίτσα» στα πλοία

Με υψηλές πληρότητες, που αγγίζουν το 100% αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της Αττικής. Σημειώνεται ότι σήμερα Μ. Πέμπτη από τον Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν 19 δρομολόγια πλοίων για Κυκλάδες, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Χθες, Μ. Τετάρτη, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 15.372 επιβάτες. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 29 πλοία με 5.718 επιβάτες. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 12 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 5.221 επιβάτες ενώ από το Λαύριο 7 δρομολόγια με 1.655 επιβάτες.

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά για το Πάσχα κίνηση του Πάσχα

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τα λιμάνια της Αττικής σε 46 δρομολόγια από 13/04/2023 έως 16/4/2023 αναμένεται να ταξιδέψουν 37.093 επιβάτες και 5.592 αυτοκίνητα, σύμφωνα με την ΕΡΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις Κυκλάδες η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 95% για σήμερα ενώ για τα Δωδεκάνησα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στις καμπίνες. Αυξημένη πληρότητα υπάρχει και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Αυξημένη κατά 25% έως 30% σε σχέση με το 2022 αναμένεται να κυμανθεί εφέτος η ακτοπλοϊκή κίνηση για τις εορτές του Πάσχα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ