Κάθειρξη 80 ετών σε δουλεμπόρους

Κάθειρξη 80 ετών σε δουλεμπόρους

Ποινή κάθειρξης 80 ετών επέβαλε χθες το μονομελές εφετείο Δωδεκανήσου στους δυο Σύριους που συνελήφθησαν ως κυβερνήτες σκάφους που μετέφερε στο Χαράκι 79 μετανάστες.

Πριν ένα χρόνο, σκάφος του λιμενικού εντόπισε και προσέγγισε σκάφος το οποίο έπλεε βορειοανατολικά της ακτής Χαρακίου επιχειρώντας να διαφύγει προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα αφού πρώτα είχε αποβιβάσει λαθρομετανάστες στη στεριά.

Στελέχη του λιμενικού μετέβησαν στην περιοχή Χαράκι, όπου, με τη συνδρομή στελεχών του αστυνομικού τμήματος Αρχαγγέλου, αφού διενήργησαν έρευνες στην ευρύτερη χερσαία περιοχή εντόπισαν και συνέλαβαν 79 αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Στην κατοχή των διακινητών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 1.000 ευρώ.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους λιμενικούς στο εσωτερικό του σκάφους δεν βρέθηκε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του σκάφους ούτε ναυτιλιακά έγγραφα.

Στην απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι είναι και οι ίδιοι μετανάστες και ότι ο κυβερνήτης του σκάφους-αραβικής καταγωγής-αναχώρησε από το σκάφος με βοηθητική λέμβο μετά την αποβίβαση των μεταναστών στην ακτή.

Όπως υποστήριξαν, τελικός προορισμός τους ήταν η Ιταλία. Τόνισαν επίσης ότι κατέβαλαν 5.000 ευρώ στον δουλέμπορο για τη μεταφορά τους στη Ρόδο και ότι μετάνιωσαν που δεν έπεσαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ