Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός το τριήμερο – Πού αναμένονται βροχές

Με ηλιοφάνεια, κάποιες τοπικές νεφώσεις και μπόρες σε συγκεκριμένες περιοχές θα κυλήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η αστάθεια του καιρού πάντως δεν αναμένεται να επηρεάσει την έξοδο των εκδρομέων και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ την Καθαρά Δευτέρα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ηλιοφάνεια και μικρές πιθανότητες βροχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1 Τάσο Αρνιακό για αύριο Παρασκευή (15/3) περιμένουμε τοπικές ομίχλες και λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το απόγευμα θα επεκταθούν κυρίως στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα, αναμένονται ασθενείς μεταβλητοί βορειοδυτικοί άνεμοι 3-4 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, και θα φτάσει στα βόρεια του 15-16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές 18-19.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν και με τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Το Σάββατο (16/3) περιμένουμε αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βουνά. Παράλληλα, προβλέπονται ασθενείς άνεμοι και άνοδος του υδραργύρου.

Αρκετή ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές θα επικρατήσει αύριο Παρασκευή (15/3), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. 

Μετά το μεσημέρι διάσπαρτες μπόρες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά, στη Χαλκιδική, σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα νοτιοανατολικά νησιωτικά. Αρκετά άστατος θα παραμείνει ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην περιοχή της Λέσβου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά και στα νότια στα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει σε αρκετές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια. Τις απογευματινές ώρες ίσως εκδηλωθούν μπόρες στα βόρεια και ορεινά. Οι άνεμοι εξασθενημένοι θα πνέουν στα 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια. Τις απογευματινές ώρες ίσως εκδηλωθούν τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (16/3) τοπικές μπόρες θα σημειωθούν στην ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, ενώ την Κυριακή (17/3) αυτές θα εντοπίζονται σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, στα Επτάνησα και στην Κρήτη.

Την Καθαρά Δευτέρα (18/3) θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια σχεδόν παντού.

Ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα ο καιρός στην έξοδο των εκδρομέων το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είπε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο μετεωρολόγος εξήγησε πως θα υπάρχει μία αστάθεια η οποία ίσως γενικευτεί την Κυριακή της Αποκριάς.

Για αύριο Παρασκευή (15/3) ο κ. Μαρουσάκης είπε πως τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σε ορεινές κυρίως περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας όπως και στο εσωτερικό της Κρήτης και στη Θράκη . Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν και η θερμοκρασία θα είναι αμετάβλητη.

Για Σάββατο (16/3) ο μετεωρολόγος είπε πως θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το απόγευμα θα εκδηλωθεί και πάλι μια αστάθεια κυρίως στις ορεινές περιοχές, στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, της κεντρικής Ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης θα έχουμε κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Την Κυριακή της Αποκριάς (17/3) η μέρα θα ξεκινήσει με αραιές συννεφιές σε πολλές περιοχές και το μεσημέρι οι συννεφιές θα αυξηθούν. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης αλλά και προς το βορειοδυτικό Αιγαίο θα συναντήσουμε μπόρες ή/και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα εκδηλωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Την Καθαρά Δευτέρα (18/3) ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται. Η αστάθεια περιορίζεται το πρωί προς τα νότια, νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα και κάποιες μπόρες θα εκδηλωθούν το απόγευμα και πάλι σε ορεινές περιοχές. Ωστόσο η Καθαρά Δευτέρα θα έχει τις καλύτερες καιρικές συνθήκες και πιο μικρές πιθανότητες βροχής από όλες τις μέρες του τριημέρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ