Κατερινόπουλος για το θρίλερ της Πάτρας: Εάν εμπλέκονται περισσότεροι από ένας, είναι πολύ πιο εύκολο το παιχνίδι

Στο θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά της ίδιας οικογένειας, στην Πάτρα, αναφέρθηκε σήμερα ο Θανάσης Κατερινόπουλος, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του ότι δεν πρόκειται για αιφνίδιους θανάτους, καθώς οι συμπτώσεις είναι πολλές.

Σχολιάζοντας τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο “φως” της δημοσιότητας, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της αστυνομίας τόνισε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” ότι “από τη στιγμή που γίνεται αυτή η έρευνα πρέπει να φτάσει στο τέλος της, όποιο κι αν είναι το αιτιολογικό των θανάτων. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να πληροφορηθεί, αν είναι εγκληματική ενέργεια ή αν είναι αιφνίδιοι θάνατοι”.

“Έχω πει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν ότι είναι πολλές οι συμπτώσεις για να μιλάμε για αιφνίδιους θανάτους. Πρέπει να γραφτούν στο βιβλίο Γκίνες αυτοί οι γονείς, τους οποίους σέβομαι, τιμώ και ειλικρινά συμμερίζομαι. Θα πρέπει να πάρουν μία απάντηση”, πρόσθεσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “όσο περνάει ο χρόνος είναι υπέρ των ανακριτικών αρχών”, ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις. “Όσο κι αν πιέζεται η κοινωνία και να θέλει απαντήσεις, πιστεύω σύντομα. Δεν πιέζονται από την κοινωνία οι ανακριτικές αρχές, όσο πιο αργά τόσο πιο καλά. Και τόσο πιο δεμένα, εκτιμώ”, είπε και πρόσθεσε ότι οι αρχές κάνουν καλά τη δουλειά τους.

“Εδώ έχουμε τρεις θανάτους. Δεν μπορούμε να στοχοποιήσουμε τον Αλφα, τον Βήτα, τον Δέλτα. Είναι δουλειά της ανάκρισης να αποδείξει ποιοι είναι οι δολοφόνοι. Έχουμε δει πολλά στο παρελθόν… που αλλού -λέει- γίνονται τα γλέντια κι αλλού βαρούν τα τύμπανα. Μπορεί κάποιοι αυτή τη στιγμή να έχουν στο μυαλό τους κάτι, εγκληματική ενέργεια, και να μας βγει κάτι άλλο αύριο”.

“Αν υπάρχουν συμμέτοχοι στο έγκλημα, καλό θα είναι τώρα που είναι ακόμα νωρίς να πάνε να ανοίξουν το στοματάκι τους”

Ερωτηθείς, στην περίπτωση που τελικά αποδειχθεί ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, εάν εκτιμά πως ενδέχεται να εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομο, ο κ. Κατερινόπουλος απάντησε: “Όλα είναι ανοικτά. Μακάρι να εμπλέκονται περισσότεροι από ένα άτομο, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο το παιχνίδι. Κι αν εμπλέκονται περισσότεροι από ένα άτομο, καλό θα είναι οι εταίροι να σπεύσουν σύντομα να πουν αυτά που θέλουν να πουν… Αν υπάρχουν συμμέτοχοι στο έγκλημα, καλό θα είναι τώρα που είναι ακόμα νωρίς να πάνε να ανοίξουν το στοματάκι τους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ