Νέα καταγγελία της οργάνωσης «Νέμεσις»: Τηγανίζουν αστακό ζωντανό – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Νέο βίντεο από ταβέρνα στα νότια προάστια της Αθήνας, προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, Νέμεσις. Μετά τον σάλο που ξέσπασε με το τηγάνισμα ζωντανών ψαριών στην Κάρπαθο, αυτή τη φορά αρχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου το βίντεο με έναν αστακό που κατέληξε στο τηγάνι ζωντανός.

Το βίντεο προφανώς είναι παλαιότερο ωστόσο ήρθε ξανά στην επιφάνεια λόγω του περιστατικού με τα ψάρια στην Κάρπαθο και την καταγγελία της οργάνωσης.

«Τηγανίζει ζωντανούς αστακούς και το χαίρεται. Ταβέρνα στα νότια προάστια. Κοροϊδεύει τον επόμενο ζωντανό αστακό που θα τηγανίσει. Στέλνει απειλητικά και ειρωνικά βίντεο και τηλεφωνεί απειλώντας όποιον τον σχολιάζει αρνητικά στα βίντεο που ο ίδιος αναρτά. Εγκλήματα κατά των ζώων συνέχεια και συνέχεια, ειδεχθή και αποκρουστικά. Η Νέμεσις έχει καταγγείλει αρμοδίως και αναμένει εδώ και αρκετές μέρες να ενεργήσουν οι αρχές. Πολλές ταβέρνες έχουν σε κοινή θέα ζωντανούς αστακούς μέσα σε πάγο» αναφέρει η ομοσπονδία στην ανάρτηση στο Facebook.

Η Καθηγήτρια Κτηνιατρικής Ιχθυολογίας, Ιχθυοπαθολογίας και Ευζωίας θαλάσσιων ζώων, Φωτεινή Αθανασοπούλου εξηγεί, ότι ο πάγος τα καθιστά ανίκανα να κινηθούν, όμως ο πόνος που αισθάνονται μέσα στο πάγο είναι μεγάλος.

Δείτε το βίντεο με το TikTok

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ