Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ για αστυνομική βία κατά μεταναστών στην Αμυγδαλέζα – Προς απέλαση το ένα θύμα

Περιστατικά αστυνομικής βίας κατά δύο μεταναστών στο κέντρο της Αμυγδαλέζας, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), που έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες.

Το πρώτο περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, συνέβη στις 3 Νοεμβρίου όταν ο μετανάστης (Χ.Μ.) έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικό κατά τη μεταφορά του από ΑΤ Αχαρνών στο κέντρο της Αμυγδαλέζας. “Στην Αμυγδαλέζα, αστυνομικός του επιτέθηκε γιατί δεν βγήκε στα γρήγορα από το όχημα της ΕΛΑΣ, αφού μετά βίας μπορούσε να περπατήσει λόγω του ότι ήταν ασθενής, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κάταγμα στο χέρι. Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ο αστυνομικός εισέβαλε απότομα σε κοντέινερ, όπου τους πήγαν για φωτογράφιση και με κλωτσιές έριξε κάτω τον Χ.Μ.”, επισημαίνεται στην καταγγελία. Το δεύτερο περιστατικό, σύμφωνα με την Κίνηση, έγινε στις 26 Νοέμβρη όταν ένας μετανάστης δέχτηκε χτυπήματα από αστυνομικό προκαλώντας πάλι κακοποίηση στο χέρι.

ΚΕΕΡΦΑ μετανάστης Αμυγδαλέζα

ΚΕΕΡΦΑ αμυγδαλέζα μετανάστης

Σε νεότερη ανάρτηση της ΚΕΕΡΦΑ στα social media, επισημαίνεται ότι η ΕΛΑΣ αποφάσισε να προχωρήσει στην απέλαση του ενός εκ των δύο θυμάτων, του Χ.Μ.

“Η απάντηση στην καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, μετά από επικοινωνία του θύματος για αστυνομική βία σε βάρος του, δεν ήταν η διερεύνηση της αλλά η απόφαση της ΕΛΑΣ να προχωρήσει στην απέλαση του! Σήμερα το πρωί τον Χ.Μ. αστυνομικοί του Τμήματος Επιστροφών τον μετέφεραν από το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας για το «αεροδρόμιο» όπως του είπαν, ενώ τον μετέφεραν στο προξενείο του Μπαγκλαντές, όπως μας ενημέρωσε η δικηγόρος του Ευγενία Κουνιάκη”, επισημαίνει η Κίνηση.

Απευθύνει, δε, ερώτημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη εάν θα διασφαλίσει ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ