Σάλος με την καταγγελία για «ψευτοθαύματα» σε ναό του Λυκαβηττού – Τι απαντάει ο ιερέας

Ο Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό είναι «πόλος έλξης» δεκάδων χιλιάδων πιστών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και πρόσωπα από την ελληνική showbiz, όπως ο νικητής του Survivor, Γιώργος “Ντάνος” Αγγελόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Τσαλίκης και πολλοί άλλοι.

Την Τρίτη, ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων, κάνοντας λόγο για δήθεν θαύματα. Ο Αργολίδος Νεκτάριος μίλησε στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» στον ΣΚΑΪ Μεσσηνίας, όπου και ανέφερε: «Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα».

«Υπάρχει πλάνη και εκμετάλλευση» – «Υπήρξε άνωθεν παρέμβαση να μην προχωρήσει η διερεύνηση»

«Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή. Είναι όλες καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα… Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια… Υπάρχει ποινική διάσταση… Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;… Πρόκειται για απάτη ολκής… Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων και σε αγανακτισμένο ύφος ο Μητροπολίτης Αργολίδας.

«Υπάρχουν στοιχεία ατράνταχτα. Δυστυχώς δεν έχουν βγει ακόμα αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή το απόστημα θα σπάσει. Όταν έχουμε μία πληγή, ένα απόστημα, μόνο χειρουργική επέμβαση μπορεί να σώσει τον άνθρωπο», ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργολίδος μιλώντας στο T-live.

Η απάντηση του ιερέα του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων

Ο πατέρας Δημήτριος έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα ακούγονται το πρωί της Τετάρτης 22/6, μετά τη θεία λειτουργία. «Αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… “Εε”. Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… “Εε μα τι συμβαίνει;”. Αν ήταν τρία, θα λέγαμε “Εε τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει”. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά» ανέφερε ο πατέρας Δημήτριος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ