Μητροπολίτης Αργολίδος: Καταγγέλλει ψευδοθαύματα σε ναό στον Λυκαβηττό – “Επεμβαίνουν πολιτικά πρόσωπα και…”

Παρέμβαση πολιτικών προσώπων σε θέματα της Εκκλησίας, καταγγέλλει ο Μητροπολίτης Αργολίδος, Νεκτάριος, με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τις δραστηριότητες στον Ναό των Αγίων Ισιδώρων, που βρίσκεται στον Λυκαβηττό.

Η καταγγελία του Μητροπολίτη Νεκταρίου έρχεται μάλιστα μετά από εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς την Κυριακή και αφύπνιζε τους πιστούς για ψευδοπροφήτες και θαυματοποιούς που κυκλοφορούν εντός της Εκκλησίας.

Ο Αργολίδος Νεκτάριος μίλησε στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» στον ΣΚΑΪ Μεσσηνίας, όπου και ανέφερε σχετικά: “Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα”, ανέφερε πιο συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Αργολίδας, με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου «που τάραξε τα νερά» και διαβάστηκε στις εκκλησίες.

“Υπάρχει πλάνη και εκμετάλλευση”,  “Υπήρξε άνωθεν παρέμβαση να μην προχωρήσει η διερεύνηση”
«Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή. Είναι όλες καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα… Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια… Υπάρχει ποινική διάσταση… Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;… Πρόκειται για απάτη ολκής… Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων και σε αγανακτισμένο ύφος ο Μητροπολίτης Αργολίδας.

Η εγκύκλιος της ΔΙΣ

Στο Εγκύκλιο Σημείωμά της το οποίο αναγνώσθηκε σε όλους τους ναούς της χώρας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Οι ταπεινοί γίνονται αποδέκτες της Χάριτος του Θεού. Μόνον αυτοί μπορούν να αποφανθούν μετά βεβαιότητος για τα παρόντα και τα μέλλοντα, να διακρίνουν πού υπάρχει αλήθεια και πού το ψεύδος. Οι Άγιοι και θεόπτες των χαρισμάτων δεν κομπάζουν, αλλά ταπεινώνονται ακόμη περισσότερο μετά την θεία Επίσκεψη. Αντίθετα, οι στερούμενοι της Χάριτος είναι ψευδοπροφήτες, πλανώντες και πλανώμενοι, λύκοι βαρείς μη φειδόμενοι των λογικών προβάτων της Εκκλησίας και διακατέχονται από πνεύμα υπερηφανείας και κενοδοξίας. Το φαινόμενο αυτό των ψευδοαγίων υπάρχει σε κάθε εποχή».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ