Καταγγελία 16χρονης αθλήτριας για ασέλγεια: «Ο προπονητής συναντήθηκε με την παιδοψυχολόγο πριν από την κοινή συνεδρία»

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση της 16χρονης αθλήτριας κωπηλασίας, η οποία κατηγορεί τον προπονητή της για ασέλγεια σε βάρος της, στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: 16χρονη αθλήτρια κατήγγειλε τον προπονητή της για ασέλγεια – «Ένιωσα αμηχανία, τρόμαξα»

Από την πρώτη στιγμή, έχει προκαλέσει ερωτήματα η στάση της παιδοψυχολόγου, στην οποία η ανήλικη είχε εκμυστηρευτεί την φρίκη που βίωνε στα χέρια του φερόμενου ως δράστη, με την ίδια να μην ενημερώνει την οικογένεια αλλά ούτε και τις Αρχές.

Νέες πληροφορίες που επικαλείται το thesstoday.gr, αναφέρουν πως όχι μόνο η παιδοψυχολόγος κάλεσε σε κοινή συνεδρία το θύμα με τον θύτη, αλλά ο προπονητής φέρεται να είχε επισκεφθεί την επαγγελματία ψυχικής υγείας λίγες ημέρες νωρίτερα, πριν πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος, δήλωσε στην ιστοσελίδα: «Κατά την διάρκεια της τριπλής συνεδρίας η 16χρονη διαπίστωσε ότι υπήρχε μια οικειότητα ανάμεσα στον προπονητή και την παιδοψυχολόγο, καθώς φαινόταν σαν να είχαν μιλήσει στο παρελθόν. Πράγματι, ο προπονητής εκμυστηρεύτηκε στην νεαρή αθλήτρια ότι προτού γίνει η κοινή συνεδρία, είχε επισκεφθεί την παιδοψυχολόγο καθώς ήξερε πως η ίδια εξετάζει την ανήλικη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν η 16χρονη βρήκε την δύναμη να εμπιστευτεί την παιδοψυχολόγο και να της εκμυστηρευτεί όσα ζούσε με τον προπονητή της, η επαγγελματίας ψυχικής υγείας, κρατούσε δύο διαφορετικές στάσεις: άλλοτε έλεγε στην 16χρονη πως πρόκειται για κάτι φυσιολογικό, ενώ άλλες φορές της έλεγε να το μοιραστεί με την οικογένειά της.

«Αυτό όμως που δεν έκανε η ίδια η παιδοψυχολόγος, είναι να το αναφέρει έστω τις Αρχές, κι αυτό είναι το κυριότερο. Έχουμε το αδίκημα, και είναι από τις εξαιρέσεις της αρχής εμπιστευτικότητας του απορρήτου, πως όταν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, βιασμός, ναρκωτικά προς το ανήλικο, λύεται το απόρρητο και υποχρεούται ο εξεταστής να το κοινοποιήσει τουλάχιστον στις αρμόδιες αρχές, κάτι που δεν έγινε, ενώ γνώριζε ότι είναι ανήλικη» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η οικογένεια του θύματος πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της παιδοψυχολόγου, αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να κληθεί από την δικαιοσύνη και να δώσει εξηγήσεις για την στάση της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ