Βελόπουλος: Προδοσία οι Πρέσπες – Η απάντηση Σκουρλέτη και η αντιπαράθεση στη Βουλή

«Προδοσία» χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «μπαίνουν στο ίδιο κάδρο», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης απάντησε, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις συμπύκνωση μισσαλοδοξίας και εθνικισμού.

Βελόπουλος: Η επιδότηση των τιμών ρεύματος εξυπηρετεί τους παρόχους

«Δεν θέλατε την εξεταστική επιτροπή για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ προ ημερών συλλειτούργησαν μητροπολίτες και ιερωμένοι Σκοπιανοί στο Διδυμότειχο και τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Χαρακόπουλος πήγε στο ‘Αγιο Όρος και πήρε μαζί του τον βουλευτή του κοινοβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας, τον κ. Μίλε Ταλέσκι. Εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο της Φλώρινας το καταστατικό του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας», ανέφερε μεταξύ άλλων επιχειρηματολογώντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Η απάντηση

Στον κ. Βελόπουλο απάντησε για την συμφωνία των Πρεσπών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας ότι η παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης «συμπυκνώνει τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό στη χώρα».

Βελόπουλος στον Realfm 97,8: Ανατολικά αφήσαμε την Τουρκία να κάνει παιχνίδι μόνη της και υπάρχει διακομματική ευθύνη

Ο Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην κριτική του προέδρου της Ελληνικής Λύσης για το Μακεδονικό, είπε, απευθυνόμενος στα έδρανα της συμπολίτευσης, ότι «όταν πατάτε σε δύο βάρκες, τότε η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι. Έχετε ευθύνη. Διότι με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, που δεσμεύουν την χώρα, ήδη θα έπρεπε να έχετε φέρει για επικύρωση στη Βουλή τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας».

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, η κυβέρνηση, με τη «δισυπόστατη» στάση της, «υπονομεύει τη μεγαλύτερη εθνική πράξη υπέρ των συμφερόντων της χώρας […] Με τη συμφωνία, η Θεσσαλονίκη, γίνεται από τα πράγματα, η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και ακούμε εδώ την ακροδεξιά ρητορική κι εσείς χαμογελάτε αμήχανα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής σας. Το λέει κι αλλιώς ο λαός. Όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι. Εσείς λοιπόν, παίξατε με την το ακροδεξιό ακροατήριο. Χαϊδέψατε αυτές τις φωνές. Υποστείτε τώρα την κριτική. Δεν μπορεί όμως να την υποστεί η χώρα που πρέπει να πάει μπροστά», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Κυριάκος Βελόπουλος: «Η Τουρκία του Ερντογάν λειτουργεί ως κράτος – τρομοκράτης»

Η συζήτηση στη Βουλή

Η αντιπαράθεση Βελόπουλου Σκουρλέτη στην Βουλή, έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Ο κ. Βελόπουλος αναφερόμενος στα θέματα Υγείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε στο ζήτημα της πανδημίας. «Αποτύχατε πλήρως στην διαχείριση της πανδημίας. Τα Lockdown επέφεραν ζημιά 40 δις ευρώ στην οικονομία ενώ έβλαψαν και την ψυχική υγεία των πολιτών», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι «Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τον Ιούνιο σταμάτησαν να δημοσιεύονται στοιχεία για το ποσοστό των διασωλημένων εμβολιασμένων.» Με την τακτική που ακολουθήσατε μήπως ανακόψατε τους θανάτους; Όχι. Δεν τους ανακόψατε. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις 15 χειρότερες χώρες του κόσμου σε ποσοστό θανάτων από covid ανά πληθυσμό, βάσει επίσημων στοιχείων», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Βελόπουλος είπε πως η Ελληνική Λύση έχει δικαιωθεί για τις θέσεις που υποστήριξε στο θέμα της ενέργειας. «Σας είπαμε να μην επιβάλετε κυρώσεις στη Ρωσία, ότι οι ΗΠΑ, με τις κυρώσεις που επιβάλλουν κατά της Ρωσίας, ουσιαστικά ρημάζουν τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Τώρα βγαίνει το POLITICO και δημοσιεύει άρθρο που λέει ότι οι Ευρωπαίοι είναι ώρα να καταλάβουν τι τους έκανε ο Μπάιντεν». «Δικαιωθήκαμε εμείς και το ΚΚΕ που τηρήσαμε στάση εθνική πατριωτική υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και όχι των αμερικανικών ή των γερμανικών ή άλλων», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ