Κατάληψη στην Πρυτανεία του ΤΕΙ Αθήνας από φοιτητές

Φοιτητές του τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας, προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας του ΤΕΙ Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που αφορά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η ανακοίνωση των φοιτητών:«Σε μια εποχή, όπου η Παιδεία και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκονται αντιμέτωπες με πολλά προβλήματα, απόρροια της γενικότερης οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε δε μπορούμε να μένουμε αδρανείς. Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο σύγχρονο, λειτουργικό, με προγράμματα σπουδών που θα συνάδουν με τις ανάγκες της εποχής μας.

Για να πετύχουν όλα αυτά όμως, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όλες τις προκλήσεις καθώς οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Αρχικά να τονίσουμε πως ως σπουδαστές του τμήματος οπτικής και οπτομετρίας, θεωρούμε την κατάληψη της Διοίκησης του Ιδρύματος μας ως ύψιστη μορφή διαμαρτυρίας. Όντας ενεργοί και σκεπτόμενοι νέοι δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ με τις άκριτες και αβίαστες εξαγγελίες του Υπουργού και των αρμόδιων, κ’ αυτό διότι μιλάμε για μια σέχτα «Πρωτοπόρων Υπουργικών Συμβούλων», που ουδεμία σχέση έχουν με την καθημερινότητα μας, τα προγράμματα σπουδών μας, αλλά το σημαντικότερο δεν έχουν καμία σχέση με ζητήματα Παιδείας.

Καθώς δεν έχουμε την διάθεση να γίνουμε πειραματόζωο κανενός Υπουργού, που με μία απλή Υπουργική Απόφαση θα γράφει και θα σβήνει τις σπουδές και τις προοπτικές μας, αντιτιθέμεθα απόλυτα σε όσους από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Αθήνας για ιδιοτελείς σκοπούς θα στηρίξουν ένα τέτοιο σχέδιο».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.