Κασιμάτη για Παύλο Φύσσα: Να καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων και Αγώνα κατά του Νεοναζισμού η επέτειος δολοφονίας του

Παρέμβαση εκτός ημερήσιας διάταξης έκανε στις εργασίες της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνέρχεται από τη Δευτέρα στο Πορτογαλικό Κοινοβούλιο στη Λισαβόνα, η βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η κυρία Κασιμάτη θέλησε να μνημονεύσει στους Ευρωπαίους βουλευτές, ώστε να μεταφερθεί τις επόμενες μέρες στα εθνικά τους Κοινοβούλια, το μήνυμα της οικογένειας Φύσσα #σιγά_μη_φοβηθώ, μήνυμα αντίστασης στον νεοναζισμό και τον φασισμό που εκπέμπεται από την Ελλάδα πάνδημα στη σημερινή τραγική επέτειο 5 χρόνων από τη δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από το νεοναζιστικό – φασιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» στο Κερατσίνι το 2013.

Στη συνέχεια, η κυρία Κασιμάτη κατέθεσε πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης να καθιερωθεί η 18/9, τραγική επέτειος της δολοφονίας Φύσσα, ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και Αγώνα κατά του Νεοναζισμού και του Φασισμού, για να υπάρξει πανευρωπαϊκή συνειδητοποίηση και καταδίκη των νεοναζιστικών κομμάτων.

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως το αποτρόπαιο πρόσωπο του νεοναζισμού και του φασισμού δεν πρέπει να ξανακοιταχτεί με το πρόσωπο της ανθρωπότητας και πρέπει να εκλείψει από τις σύγχρονες κοινωνίες για να μην υπάρξουν άλλα θύματα, καθώς η απειλητική δράση των νεοναζιστικών οργανώσεων και κομμάτων είναι διασυνδεδεμένη σε Ευρώπη και Αμερική και αυξάνεται συνεχώς.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε κατά την παρέμβασή της, μόλις το περασμένο Σάββατο, νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Σαλαμίνα, ο αντιφασίστας Βαγγέλης Π., στην οργάνωση του οποίου είχε γίνει πρόσφατα επίθεση με βόμβες μολότοφ και βανδαλισμός με διεθνή φασιστικά σύμβολα όπως το 14/88, έπεσε και ο ίδιος θύμα απρόκλητη βίαιης επίθεσης από χρυσαυγίτες που του είχαν στήσει ενέδρα πηγαίνοντας να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα.

Η πρόταση της Ελληνίδας βουλευτού της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έτυχε ευρείας αποδοχής από τα μέλη της Επιτροπής. Ο Αυστριακός πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγητής Στέφαν Σέναχ από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, απάντησε πως είναι ντροπή για την Ευρώπη να υπάρχουν σήμερα νεοναζιστικά κόμματα και δεσμεύτηκε στην κυρία Κασιμάτη, ενώπιον της Επιτροπής, να προωθήσει την πρόταση της στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για έγκριση, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Νίνας Κασιμάτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.