Καρναβάλι στη Ξάνθη: ΒΙΝΤΕΟ με μασκαρεμένους στους δρόμους της πόλης

Το απόγευμα του Σαββάτου πολύς ήταν ο κόσμος στην Ξάνθη που βγήκε στους δρόμους για να διασκεδάσει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού. Βίντεο καταγράφουν πλάνα με τα όσα συνέβησαν στην πόλη με αφορμή της Απόκριες 2022.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα xanthinea.gr, θα γίνονταν μόνο κάποιες συναυλίες που διοργάνωσε ο Δήμος έναντι αντιτίμου, καθώς είχε προηγηθεί η επίσημη ακύρωση των μεγάλων καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας.

Παραδοσιακά είθισται να πραγματοποιείται νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο πριν την Κυριακή της Αποκριάς, και έτσι λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησαν να βγαίνουν έξω φορώντας στολές και χορεύοντας.

Ακόμη, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αντίκα, όπου ξεκίνησε ένα μεγάλο πάρτι με αποκριάτικους χορούς.

Όσο για την Κυριακή της Αποκριάς, αντί για την παρέλαση, η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, έχει αποφασιστεί να γίνει εθελοντική αιμοδοσία.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο το πλήγμα για την τοπική οικονομία είναι μεγάλο, καθώς το Καρναβάλι χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το “βαρύ χαρτί” των επαγγελματιών, προσελκύοντας κάθε χρόνο πλήθος κόσμου από διάφορες περιοχές της χώρας. Η ακύρωση ωστόσο των εκδηλώσεων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί πληγή για τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Ακολουθούν βίντεο από την Ξάνθη και το Καρναβάλι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ