Καρέ – καρέ η πορεία του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά

Σε εξέλιξη είναι η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.Μέλη του ΠΑΜΕ κρατώντας πανό και σημαίες συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Συντάγματος για να πραγματοποιήσουν την απεργιακή τους συγκέντρωση.

Το ΠΑΜΕ έκανε λόγο για «αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα που δεν έχει τέλος». Σε σχετική ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα».

«Η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών – λαϊκών αγώνων ανασύνταξης του κινήματος, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης» είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά.Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ