Καρέ καρέ η ληστεία σε τράπεζα στο Περιστέρι – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Μέσα σε δύο ώρες, αστυνομικοί της Ασφάλειας εξιχνίασαν υπόθεση ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, στο Περιστέρι. Η ληστεία έγινε χθες και οι δράστες συνελήφθησαν δύο ώρες αργότερα, καθώς οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας αλλά και σημαντικές μαρτυρίες. Δράστες φέρονται να είναι ένας 42χρονος αλλοδαπός και ένας 58χρονος Έλληνας. Οι δύο ληστές μετέβησαν με αυτοκίνητο στην τράπεζα. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο ένας, που φορούσε τζόκεϊ, εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους. Αφού άρπαξε τα χρήματα από το Ταμείο, βγήκε έξω από την τράπεζα και μπήκε στο αυτοκίνητο, όπου τον περίμενε ο 58χρονος συνεργός του.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν δύο ώρες αργότερα, με το όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει για τη ληστεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 58χρονος προσπάθησε να διαφύγει και ο 42χρονος αντιστάθηκε στη σύλληψη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω τους τα χρήματα της ληστείας, το περίστροφο και το τζόκεϊ. Ο 42χρονος είναι δραπέτης αγροτικών φυλακών από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία σε κατάστημα στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 42χρονος και ο 58χρονος κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων και επιπρόσθετα ο 42χρονος για βία κατά υπαλλήλων και ο 58χρονος για απείθεια και υπόθαλψη εγκληματία.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: περίστροφο με -5- φυσίγγια, χρηματικό ποσό, είδη αμφίεσης που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία, συσκευή κινητού τηλεφώνου. Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 58χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χρηματικό ποσό, συσκευή κινητού τηλεφώνου. Σε έρευνα στο σπίτι του 58χρονου που φιλοξενούσε και τον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: αεροβόλο όπλο, μπαλτάς και μαχαίρι.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ