Καρδιαγγειακές παθήσεις και διατροφή

  Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε ποιες τροφές μπορούν  να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.  Γράφει ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μέλος της επιστημονικής ομάδας ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα τελευταία χρόνια, εκτός από την χοληστερίνη για την εκδήλωση στεφανιαίας νόσου ενοχοποιείται και η ομοκυστείνη. Η ομοκυστείνη είναι μια φυσική ουσία η οποία είναι παρούσα σε πολλά τρόφιμα και ακόμη συντίθεται από το σώμα μας αυτό καθεαυτό. Η ομοκυστείνη παράγεται από το ουσιώδες αμινοξύ μεθειονίνη αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες μετατρέπεται ταχέως σε άλλα αμινοξέα, και έτσι τα επίπεδα της στο αίμα διατηρούνται χαμηλά. Σε φυσιολογικές ποσότητες είναι σημαντική για την υγεία, αλλά σε υψηλές ποσότητες αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής και αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!       

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK