Καρακούκης: «Τα πήρε η κακιά μάγισσα; Δεν είναι σύμπτωση να φεύγουν τρεις ψυχές» – Τι απαντά στον Κούγια για την υπόθεση Πισπιρίγκου

«Έσπασε» τη σιωπή του ο Νίκος Καρακούκης, ο οποίος μίλησε για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα και απάντησε στα όσα του καταλογίζει ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης κατά της ανακρίτριας

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών μίλησε στην εκπομπή «Tlive» για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τους θανάτους των τριών παιδιών της, Ίριδας, Μαλένας και Τζωρτζίνας, και απάντησε στα πυρά που δέχεται από τον Αλέξη Κούγια. Ο Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλόγρηας έχουν υπογράψει το νέο πόρισμα για τους θανάτους των δύο μικρότερων σε ηλικία κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας. Η ιατροδικαστική έκθεση κατέληγε ότι και στις δύο περιπτώσεις ο μηχανισμός θανάτου ήταν ασφυκτικός.

«Έχω να εμφανιστώ έναν χρόνο για να μην με ρωτήσουν γι’ αυτή την υπόθεση… Η κατάσταση έφτασε στο να ψάχνουμε για τη βεβαίωση του νηπιαγωγείου που έχω βγάλει, για το απολυτήριο δημοτικού και γυμνασίου. Παράλογα πράγματα. Είμαι 30 χρόνια στην ιατροδικαστική, ποτέ δεν μου συνέβη αυτό το πράγμα», είπε αρχικά ο κ. Καρακούκης αναφερόμενος στις δηλώσεις του ποινικολόγου σε σχέση με τις σπουδές του.

Κούγιας για Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ανακρίτρια την ρωτούσε τι όνειρα βλέπει – Η ανάκριση ήταν μεσημεριανάδικο

Σχολίασε στη συνέχεια τη δήλωση του Αλέξη Κούγια ότι «αυτοδιορίστηκε» στην υπόθεση της Πάτρας, λέγοντας: «Εγώ εκλήθην σε αυτή την υπόθεση με παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής για να ορίσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δύο ιατροδικαστές. Όταν έρχεται μία παραγγελία στην ιατροδικαστική υπηρεσία, απευθύνεται στον προϊστάμενο. Δεν θα έρθει σε κάποιον που δεν έχει ηγετικό ρόλο. Έτσι γίνεται πάντα σε όλες τις νεκροψίες-νεκροτομές».

«Ο κ. Κούγιας τη λέξη “αυτοδιορίζομαι” πρέπει να τη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς έχει στο βιογραφικό του τη νέα ελληνική γλώσσα, οπότε πρέπει να την γνωρίζει άριστα. “Αυτοδιορίζομαι” σημαίνει ότι παίρνω εγώ την πρωτοβουλία χωρίς κανείς να με έχει εξουσιοδοτήσει. Εδώ έχουμε μία παραγγελία από την εισαγγελία, πάει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και την παραλαμβάνει ο προϊστάμενος. Κοιτά, λοιπόν, ποιοι ιατροδικαστές είναι στην κορυφή της ιεραρχίας και ποιοι έχουν ασχοληθεί με παράπλευρα θέματα», συνέχισε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι προκάλεσε την υποξία σε Μαλένα και Ίριδα – Ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης απαντά

«Ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει τον δράστη, ψάχνει την αιτία θανάτου. Τον δράστη τον οριοθετούν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές», συμπλήρωσε.

.. Η κατάσταση έφτασε στο σηε

Με έχει βρει σάκο του μποξ – Δεν θα τον αφήσω τον συνήγορο υπεράσπισης, θα προσφύγω στα αστικά δικαστήρια

Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι δεν είχε οικονομικό κίνητρο όταν ασχολήθηκε με την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

«Είμαστε του Δημοσίου. Δεν προσβλέπαμε σε οικονομική απαίτηση. Δεν υπήρχε πολιτική αγωγή, κάποιος που να ενδιαφερόταν να βρει δράστη. Μόνο η Εισαγγελία. Η Εισαγγελία θα μας έδινε χρήματα; Έλεος», είπε και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο να έχουν κίνητρο κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Προανήγγειλε, στη συνέχεια, ότι θα κινηθεί νομικά κατά του συνηγόρου υπεράσπισης της 34χρονης. «Ο Αλέξης Κούγιας θεώρησε αντί να ψάχνει τα επιχειρήματα της υπόθεσης, να συκοφαντεί τον Καρακούκη… Εμένα, ας πούμε, με έχει βρει ως σάκο του μποξ. Δεν θα τον αφήσω τον συνήγορο υπεράσπισης, έχω απευθυνθεί σε δικηγόρο, έχει επεξεργαστεί την αγωγή. Θα προσφύγω μόνο στα αστικά δικαστήρια, του κάνω και διευκόλυνση. Αλλά δεν θα τον αφήσω», σχολίασε ο κ. Καρακούκης.

Ερωτηθείς για την ουσία της υπόθεσης και για το πόρισμα που υπέγραψαν για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Καρακούκης τόνισε: «ας πούμε ότι ο Καρακούκης και ο Καλόγηρας είναι οι τελευταίοι των Βαλκανίων, είναι τελείως άσχετοι. Από τι πέθαναν αυτά τα παιδιά; Τα πήρε η κακιά μάγισσα; Δεν πρέπει να υπάρχει μία αιτία θανάτου; Δεν πρέπει να εξηγήσει κάποιος;».

«Δεν είναι σύμπτωση να φεύγουν τρεις ψυχές», κατέληξε ο ιατροδικαστής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ