Καραμπόλα στην Σπύρου Λούη: Διασώστες του ΕΚΑΒ αν και είχαν σχολάσει βοήθησαν τους τραυματίες – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Το ανθρώπινο πρόσωπο του ΕΚΑΒ αναδεικνύει περιστατικό που συνέβη προχθές έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, όπως αναφέρει αναγνώστης του enikos.gr, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει τους διασώστες για την άμεση επέμβασή τους, ακόμη και εάν είχαν σχολάσει.

Όπως διηγήθηκε ο αναγνώστης του enikos.gr, το βράδυ της Τετάρτης (28/6) σημειώθηκε καραμπόλα 4-5 αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις γυναίκες, οι δύο από αυτές πιο σοβαρά. «Είχαν αφόρητους πόνους στο στήθος και στα πόδια και πρόβλημα με την αναπνοή τους. Μάλιστα η μία από τις τρεις γυναίκες λίγο λεπτά μετά λιποθύμησε. Πονούσε αφόρητα, δεν μπορούσε να αναπνεύσει» ανέφερε.

Άμεσα οδηγοί άλλων αυτοκινήτων που σταμάτησαν βλέποντας το σοβαρό τροχαίο κάλεσαν το 166. «Δεν περίμενα η βοήθεια να φτάσει άμεσα στο σημείο. Ο χρόνος που περνούσε μου φαινόταν ατελείωτος».

Το πρώτο ασθενοφόρο έφτασε 10 λεπτά μετά το τηλεφώνημα. Από το ασθενοφόρο κατέβηκαν δύο διασώστες που πήγαν γρήγορα στις τρεις γυναίκες που είχαν χτυπήσει. Τους παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες και έπειτα από λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο και δεύτερο ασθνοφόρο.

Όπως αναφέρει ο αναγνώστης του enikos.gr, έπειτα από συνομιλία που είχε με την κοπέλα διασώστη από το πρώτο ασθενοφόρο, οι δύο τους είχαν σχολάσει και πήγαιναν να παραδώσουν το ασθενοφόρο, αλλά όταν άκουσαν την κλήση για τον τροχαίο αμέσως άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς το σημείο του τροχαίου.

«H ώρα ήταν 11 παρά 20… αυτά τα 2 νέα παιδιά, διασώστες του ΕΚΑΒ, ζήτημα εάν ήταν 30-35 χρονών, ενώ είχαν σχολάσει… δεν τους απασχόλησε η ώρα. Άκουσαν το σήμα για το τροχαίο και έστριψαν από την Κηφισίας για να έρθουν να βοηθήσουν. Να δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Να σώσουν. Δεν σκέφτηκαν ούτε την ώρα, ούτε τα σπίτια τους… Αυτοί οι διασώστες για εμένα, είναι πραγματικά επαγγελματίες. Αυτές οι γυναίκες και οι άνδρες του ΕΚΑΒ που είναι έξω στον δρόμο έχουν φιλότιμο και ήθος! Έχουν στο αίμα τους την αγάπη για τη δουλειά τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ζωή του συνανθρώπου τους» τόνισε ο αναγνώστης του enikos.gr.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ