Καμίνης:Υπέρ της απόκτησης ιδίων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Καμίνης:Υπέρ της απόκτησης ιδίων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η ίδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει την ευθύνη για την απόκτηση των πόρων της και για την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου συστήματος ανταποδοτικών τελών, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, θέτοντας ουσιαστικά υπό αμφισβήτηση το υπάρχον σύστημα των ανταποδοτικών πόρων και το υπάρχον σύστημα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.

Η άποψή του αυτή είχε ως συνέπεια να κατηγορηθεί από τις παρατάξεις της Αριστεράς στο Δ.Σ. ότι στηρίζει την υποχρηματοδότηση των δήμων και την πολιτική σαρωτικής αύξησης των φόρων, προκειμένου οι δήμοι να έχουν έσοδα που θα μπορούν να υποκαταστήσουν τη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι αυτό που ζητείται είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα των εργαζομένων και στήριξε την αντικατάσταση υπαλλήλων από άλλους που θα κριθούν επαρκέστεροι.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «απαιτείται εξορθολογισμός στον τομέα των εργαζομένων του δήμου Αθηναίων. Εάν πρόκειται να απομακρυνθεί αριθμός υπαλλήλων για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες, θα πρέπει να υπάρξει παράλληλα αντικατάστασή τους με τον ίδιο αριθμό προσλήψεων. Και φυσικά αυτό που ενδιαφέρει είναι οι δεξιότητες του προσωπικού».

Σχετικά με τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης σημείωσε ότι η κατάσταση ήταν απαράδεκτη και ότι ο δήμος ακολουθεί πιστά τις τυπικές διαδικασίες προκειμένου να αποκατασταθεί. Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες σημείωσε ότι «πρέπει να εφαρμοσθούν οι κανόνες. Το πρόβλημα στο δήμο ήταν ότι οι κανόνες δεν τηρούνταν από τους εμπλεκόμενους παράγοντες και τους πολίτες».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Βρεφοκομείο, σημείωσε ότι οι εγγραφές γίνονται με μοριοδότηση και ηλεκτρονικά, με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ