Καμίνης: Απαιτείται συνολικό σχέδιο αναβάθμισης των Εξαρχείων

Τη βούληση του δήμου Αθηναίων να μην αφεθεί στην τύχη της η περιοχή των Εξαρχείων, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή και την πρόσφατη δολοφονική επίθεση εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Καμίνης καταδίκασε την επίθεση και κατήγγειλε ότι στην περιοχή «το κοινό έγκλημα έχει καταφέρει να διασταυρωθεί με την πολιτική βία».

«Στα Εξάρχεια απαιτείται συνολικό σχέδιο τώρα», είπε επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων.

« Όχι μόνο ένα σοβαρό αστυνομικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας, σε μία περιοχή που διακρινόταν για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής, η οποία, πλέον, δεν έχει τράπεζες, δεν έχει δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς και σε λίγο κινδυνεύει να μην έχει ούτε σούπερ μάρκετ», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής της « Ανοιχτής Πόλης», Ρήγας Αξελός, είπε ότι «η επίθεση κατά των αστυνομικών δίνει τροφή σε όσους απεργάζονται αντιδημοκρατικά σχέδια για τα Εξάρχεια».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας», Νίκος Σοφιανός, κάλεσε τον δήμαρχο να καταρτίσει ο δήμος ένα δικό του σχέδιο με παρεμβάσεις που μπορεί να υλοποιήσει.

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας», Βασίλης Καπερνάρος επισήμανε στον δήμαρχο ότι δεν μπορεί να καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα να καταδικάζει την καταστολή αυτών των ενεργειών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Τόσκας για τη σύλληψη της Ρούπα: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει νεοτρομοκρατία

Η Γεννηματά στον Realfm 97,8: Υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας

Τι απαντά ο Καμίνης για τη Ρόδα του Συντάγματος

Η ένορκη βεβαίωση Καμίνη για την αγωγή του Καμμένου κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη

Αποτροπιασμένος δηλώνει ο Καμίνης μετά την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ