Καλύβια: Ο 32χρονος είχε σχεδιάσει τη δολοφονία με κάθε λεπτομέρεια – Τα κοινόχρηστα και τα μάγια

Νέα προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί αύριο το πρωί πήρε ο 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 60χρονου διοικητικού υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, που είχε διαπραχθεί στις 23 Δεκεμβρίου. Ο άτυχος άνδρας είχε εντοπιστεί νεκρός, μέσα στο όχημά του, μέσα σε υπόγειο πάρκινγκ, ενώ οι Αρχές έπειτα από τέσσερις μήνες κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του δράστη, ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία, ώστε να μην συλληφθεί.

Οι δικηγόροι του 32χρονου ζήτησαν την αναβολή της απολογίας προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία. Ο ίδιος ο καθ’ ομολογίαν δράστης, που οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια, δεν είπε το παραμικρό. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ΑΝΤ1, φέρεται να σκότωσε τον 60χρονο, καθώς διαφωνούσαν για τα κοινόχρηστα, ενώ προκύπτει ότι είχε αποκτήσει εμμονή πως το θύμα και η σύζυγος του, του έκαναν μάγια. Αυτή φαίνεται πως ήταν η “αιτία” που τον ώθησε να σηκώσει το πιστόλι και να εκτελέσει την προπαραμονή των Χριστουγέννων τον 60χρονο άνδρα.

Ο 32χρονος αποδέχθηκε τις πράξεις του και ισχυρίστηκε ότι προμηθεύτηκε το όπλο από το Μενίδι. Σημειώνεται πως είχε πυροβολήσει τρεις φορές το θύμα εξ επαφής.

Ο δράστης έμενε μαζί με τη μητέρα του στην ίδια πολυκατοικία με τον 60χρονο. Πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι οι προστριβές τους ήταν συχνές, καθώς το θύμα ήταν ο διαχειριστής της πολυκατοικίας και ο δράστης φέρεται να σκότωσε τον 60χρονο γιατί πίστευε ότι τον έκλεβε στα κοινόχρηστα, ενώ του έκανε και μάγια, τα οποία… λύθηκαν μετά τη δολοφονία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, στιλέτο και 31 φυσίγγια.

Είχε σχεδιάσει τη δολοφονία με κάθε λεπτομέρεια

Όπως αναφέρει το star, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 32χρονος φαίνεται πως είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη δολοφονία του άτυχου άνδρα. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης αποκαλύφθηκε πως λίγες μέρες πριν δολοφονήσει το θύμα, είχε μεταβεί στο Μενίδι, όπου αγόρασε από τη μαύρη αγορά ένα περίστροφο έναντι 500 ευρώ. Με αυτό πυροβόλησε με τρεις σφαίρες τον 60χρονο έξω από το Κέντρο Υγείας, όπου εργαζόταν ως διοικητικός υπάλληλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να είπε στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι παρακολουθούσε το θύμα, γνώριζε τα δρομολόγια που έκανε καθημερινά και του έστησε καρτέρι στο υπόγειο πάρκινγκ του Κέντρου Υγείας. Είχε βγάλει επίσης από το αυτοκίνητο του, τις πινακίδες ώστε να μην καταγραφούν από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή. Μόλις έφτασε εκεί το θύμα, ο 32χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι. Μετά μπήκε στο αυτοκίνητό του κι έφυγε με προορισμό την περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Σε κάποιο σημείο σταμάτησε, πέταξε το όπλο του στη θάλασσα κι έβαλε στο αυτοκίνητο ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας. Ως κίνητρο της δολοφονίας ο 32χρονος ανέφερε τα μάγια που, όπως υποστήριξε, του είχαν κάνει ο 60χρονος και η σύζυγός του, από τα οποία άρχισε να μην κοιμάται τα βράδια και να χάνει κιλά.

Η φυγή στην Αλβανία

Μετά τη δολοφονία ο 32χρονος έφυγε για την Αλβανία, όπου έμενε παράνομα από τον περασμένο Δεκέμβριο. Είχε σκοπό μάλιστα να μείνει εκεί για αρκετό διάστημα, αφού ήταν εισοδηματίας και δεν χρειαζόταν να εργάζεται. Όμως εντοπίστηκε από τις αλβανικές Αρχές που συνεργάζονταν με το τμήμα Ανθρωποκτονιών, απελάθηκε στη χώρα μας και προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ