Καλλιθέα: Την βίαζε και την άφηνε χωρίς νερό και φαγητό – Το τηλεφώνημα που οδήγησε τους αστυνομικούς στο διαμέρισμα της φρίκης

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης βίαιης κράτησης και βιασμού της 48χρονης γυναίκας από έναν 61χρονο στην Καλλιθέα. Ένα τηλεφώνημα στον πρώην σύντροφό της ήταν εκείνο που «ξετύλιξε το κουβάρι» και οδήγησε την Αστυνομία στο διαμέρισμα της φρίκης επί της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στις 01:50, ξημερώματα Παρασκευής αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής μετέβησαν επί της οδού Κολοκοτρώνη 30 στην Καλλιθέα, για να ελέγξουν πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας βρισκόταν γυναίκα που κρατείτο σε αυτό παρά την θέληση της.

Καθώς δεν κατέστη δυνατή η επιβεβαίωση της πληροφορίας, επικοινώνησαν με το άτομο που κάλεσε το Κέντρο Άμεσης Δράσης, ο οποίος δήλωσε το όνομά του, είπε ότι  βρίσκεται στη Χαλκίδα και η εν λόγω γυναίκα, τυγχάνει πρώην σύντροφός του.

Ανέφερε ότι η  48χρονη επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά λίγη ώρα νωρίτερα και του ανέφερε ότι κρατείται παρά τη θέλησή της σε διαμέρισμα ενός γνωστού της, μη γνωρίζοντας ακριβώς τη διεύθυνση και από τα συμφραζόμενα κατάλαβε ότι η διεύθυνση ήταν η οδός Κολοκοτρώνη 30 στην Καλλιθέα ενώ γνωστοποίησε στους αστυνομικούς τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο τον είχε καλέσει.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια κάλεσαν την  γυναίκα και εκείνη τους δήλωσε ότι βρισκόταν σε διαμέρισμα την διεύθυνση του οποίου δεν γνώριζε και πως είχε μέρες να σιτιστεί και να πιει νερό.  Με διαδοχικές κλήσεις προσπάθησαν να συλλέξουν πληροφορίες που να τους οδηγήσουν στον εντοπισμό της, πλην όμως η επικοινωνία ήταν δυσχερής λόγω κακής σύνδεσης αλλά και δυσκολίας της παθούσας να μιλήσει.

Περίπου στις 04:30 π.μ. σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, η 48χρονη τους έδωσε να καταλάβουν ότι στον ίδιο χώρο βρισκόταν και ο δράστης, τον οποίο ρωτούσε πού βρίσκεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνει αντιληπτή με αποτέλεσμα εκείνος να της απαντήσει ότι το διαμέρισμα είναι Ελευθερίου Βενιζέλου.

Αστυνομικοί, χωρίς να έχουν διακόψει την τηλεφωνική επικοινωνία με την παθούσα, μετέβησαν σε πολυκατοικία στην ανωτέρω διεύθυνση, χτύπησαν τα κουδούνια και με την ενεργοποίηση ενός εκ των κουδουνιών, άκουσαν ταυτόχρονα τον ήχο του από την τηλεφωνική συσκευή. Έτσι έφτασαν στον 5ο όροφο, σε διαμέρισμα του οποίου ανήκε το κουδούνι, όπου στην πόρτα διαμερίσματος  ανέμενε ο δράστης, ο οποίος ερωτηθείς αν βρίσκεται μαζί του κάποια γυναίκα, απάντησε θετικά και τους επέτρεψε την είσοδο στο διαμέρισμα.

Στο υπνοδωμάτιο με εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος

Μέσα στο υπνοδωμάτιο εντοπίστηκε η 48χρονη ημίγυμνη, φορώντας μόνο το εσώρουχό της και μία ανοιχτή ζακέτα, σε άσχημη σωματική και ψυχική κατάσταση και η οποία έφερε εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος της και επικοινωνούσε με δυσκολία.

Σε ερωτήσεις των αστυνομικών, η παθούσα ανάφερε ότι ο δράστης την κρατούσε παρά την θέλησή της στο διαμέρισμα,  ενώ είχε στην κατοχή του και της απέκρυπτε τα έγγραφά της. Ερωτηθείς από τους αστυνομικούς σχετικά ο 61χρονος, δήλωσε ότι τα είχε σε Ι.Χ.Ε ιδιοκτησίας του το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία. Κατόπιν διενεργηθέντος ελέγχου, στο όχημα βρέθηκε στο χώρο των αποσκευών μία βαλίτσα στην οποία μεταξύ άλλων υπήρχαν το Διαβατήριό και η άδεια παραμονής της. Εν συνεχεία ο δράστης και η παθούσα οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.

Κατά την παραμονή τους στο Τ.Α. Καλλιθέας, η παθούσα ανέφερε ότι ο 61χρονος την χτυπούσε στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα και την εξανάγκαζε σε συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις για χρονικό διάστημα που δεν μπόρεσε να προσδιορίσει , πιθανόν διάρκειας τεσσάρων έως πέντε ημερών ενώ παράλληλα ανέφερε ότι είχε μέρες να φάει και να πιει νερό.

Τι είπε ο 61χρονος στους αστυνομικούς

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών ο 61χρονος απάντησε ότι είχε γνωρίσει την παθούσα από οικείο του πρόσωπο, τον «Θοδωρή» , κάτοικο Χαλκίδας, ο οποίος  προ τριμήνου του ζήτησε να την φιλοξενήσει για διάστημα ενός μήνα σε κατοικία του στην περιοχή του Ωρωπού. Λόγω επικείμενου ταξιδιού του σε χώρα του εξωτερικού, τη μετέφερε σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας απόρων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Χαλκίδα. Αργότερα, επειδή σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την παθούσα, του ανέφερε ότι επιθυμούσε να φύγει από την εν λόγω δομή φιλοξενίας , την παρέλαβε και την μετέφερε στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας με σκοπό να την φιλοξενήσει για διάστημα μίας εβδομάδας.

Κατά την διάρκεια αυτής, υπέδειξε διαφορετική συμπεριφορά απ’ ότι κατά την πρώτη περίοδο που την φιλοξένησε, αρνούνταν να σιτιστεί ενώ παράλληλα κατανάλωνε μόνο αλκοόλ. Αποκριθείς σε ερώτηση των αστυνομικών αν η σχέση τους ήταν μόνο φιλική, ανέφερε ότι δεν  είχαν καμία ερωτική επαφή και πως ο λόγος που την φιλοξένησε εξ’ αρχής ήταν επειδή είχε υποχρέωση στον «Θοδωρή», τον οποίο στη συνέχεια κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο για να συνομιλήσει με τους αστυνομικούς. Εκείνος κατά την διάρκεια της κλήσης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι κατοικεί στην Χαλκίδα και γνώρισε την γυναίκα μέσω κοινών τους γνωστών, διακόπτοντας εν συνεχεία την επικοινωνία χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Ο δράστης την φιλοξένησε σε οικία του στην περιοχή του Ωρωπού και κατά την διάρκεια της παραμονής της την εξανάγκαζε σε ερωτική συνουσία.

Αρχές του Οκτωβρίου του 2023, την μετέφερε στην Χαλκίδα, όπου την άφησε στα σκαλιά του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και έφυγε, παίρνοντας μαζί του την βαλίτσα με τα έγγραφά της. Αφού παρέμεινε άστεγη στην Χαλκίδα, λίγες ημέρες πριν από την ανεύρεσή της από τους αστυνομικούς, ο δράστης την μετέφερε στο διαμέρισμα στην Καλλιθέα  όπου με χρήση σωματικής βίας την εξανάγκαζε σε συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις με τελευταία φορά το προηγούμενο βράδυ.

Κατόπιν έρευνας στο διαμέρισμα επί της Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. 261, παρουσία του δράστη  και δικαστικού λειτουργού, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα 1 σεντόνι, δύο κουβέρτες , ένας στηθόδεσμος , ένα  εσώρουχο, ένα τζιν παντελόνι και μια ζακέτα από το υπνοδωμάτιο που ανευρέθη η παθούσα,  ένα ερωτικό βοήθημα με μηχανισμό δόνησης από τον χώρο του μπάνιου, καθώς επίσης μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας του δράστη.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Ταυτόχρονα, παραγγέλθηκε η μετάβαση Ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, στο «Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο» για την εξέταση της 48χρονης, αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Δεν κατέστη δυνατή λήψη κατάθεσης της παθούσας, καθώς έχριζε ιατρικής περίθαλψης και διεκομίσθη με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και εισήχθη για νοσηλεία στην Παθολογική κλινική.  Εστάλη αίτημα προς το Θριάσιο Νοσοκομείο για την χορήγηση ιατρικών γνωματεύσεων οι οποίες αναμένονται.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε την 12-11-2023 ενώπιων του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης ενώπιων του 20ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών και διατάχθηκε η επαναπροσαγωγή του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (13/11) η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση, αναφέροντας τα εξής:

«Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω, πρώτες πρωινές ώρες της 11-11-2023 στην περιοχή της Καλλιθέας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και από το Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για βιασμό και σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, παράνομη κατακράτηση και  υπεξαγωγή εγγράφων.

Ο 61χρονος κατηγορείται ότι κατακρατούσε στην οικία του χωρίς τη θέλησή της 48χρονη αλλοδαπή, εξαναγκάζοντας την σε γενετήσιες πράξεις και προξενώντας  της σωματικές βλάβες.

Πρώτες πρωινές ώρες της 11-11-2023, κλήθηκε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης όπου καταγγέλθηκαν οι ανωτέρω πράξεις από φιλικό πρόσωπο της παθούσας.

Μετά από άμεσες και οργανωμένες ενέργειες των αστυνομικών που χειρίστηκαν την τηλεφωνική κλήση, επαληθεύτηκαν τα καταγγελλόμενα και εξακριβώθηκε η διεύθυνση της επίμαχης οικίας.

Παράλληλα ακολούθησε συντονισμένη κινητοποίηση των περιπολούντων δυνάμεων στην περιοχή, με τους αστυνομικούς να φτάνουν στο διαμέρισμα και να εντοπίζουν το θύμα εξασθενημένο και τον 61χρονο, τον οποίο συνέλαβαν.

Σε έλεγχο στο αυτοκίνητο του 61χρονου βρέθηκε βαλίτσα που περιείχε τα έγγραφα ταυτοποίησης της παθούσας.

Ακολούθως οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, όπου επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ