Καλάβρυτα: Κορυφώνεται η αγωνία για τους 3 αγνοούμενους αναρριχητές – Στις έρευνες και ελικόπτερο

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξεύρεση των τριών αναρριχητών που αγνοούνται στα Καλάβρυτα, με τους διασώστες να κάνουν αγώνα δρόμου για να τους εντοπίσουν.

Ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης, συμμετέχει στις έρευνες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Πριν από λίγο μεταδόθηκε από τον ALPHA ότι οι τρεις αναρριχητές βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Άνθρωπος που είναι στο σημείο μετέφερε στη δημοσιογράφο, πως βρέθηκαν ακριβώς πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο. Πιθανότατα, όπως είπε, στο σημείο που πήγαν να κάνουν παγο-αναρρίχηση, να τους παρέσυρε χιονοστιβάδα.

Καλάβρυτα- έρευνες

Σημειώνεται ότι στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Καλάβρυτα- έρευνες

Αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου

Οι τρεις χιονόδρομοι – χειμερινοί αναρριχητές αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kalavrytanews.com, οι 3 άνδρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “Μαυρολίμνης”.

Καλάβρυτα- έρευνες

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους άνδρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, δεν είχαν ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισε να τους αναζητά και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ