Καλαμπάκα: Προπηλάκισαν τον καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Θύμα προπηλακισμού καταγγέλλει πως έπεσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως ο ίδιος είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είχε μεταβεί στην Καλαμπάκα με ομάδα πνευμονολόγων προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα συνέδριο.

Το περιστατικό συνέβη όταν πήγε μαζί με τους υπόλοιπους επιστήμονες σε μια ταβέρνα στο Καστράκι για να δειπνήσουν. “Δεν έγινε  κανένας έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού και ένας άλλος συνάδελφος είπε πολλή ευγένεια στους ιδιοκτήτες ότι για λόγους δημόσιας υγείας πρέπει να κάνουν έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Μας ζήτησαν τον λόγο γιατί το είπαμε, μας έδιωξαν από την ταβέρνα, μας έσπρωξαν”, τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

“Στο τέλος με πέταξαν εμένα κάτω, σκίζοντάς μου και το πουκάμισο” κατήγγειλε ο γνωστός πνευμονολόγος.

Όταν ρωτήθηκε από ποιον δέχθηκε επίθεση απάντησε : “Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και ο γιος του μου επιτέθηκαν, σκίζοντας μάλιστα και το πουκάμισο του συναδέλφου που πήγε να με προστατεύσει”.

Δείτε τι κατήγγειλε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: Απαράδεκτο να προπηλακίζονται λειτουργοί της υγείας

Την αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκάλεσε ο προπηλακισμός του καθηγητή πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής» αναφέρει η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ για το περιστατικό.

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής.

Exit mobile version