Κακοκαιρία στην Πιερία: Δρόμοι – «ποτάμια» και ζημιές από το χαλάζι – Απεγκλωβίστηκαν 4 γυναίκες

Ισχυρή βροχόπτωση με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ακόμη και χαλαζόπτωση, έπληξε τις τελευταίες ώρες περιοχές στην Πιερία, η οποία βρέθηκε στο «μάτι» της μίνι κακοκαιρίας.

Έως τις 12 τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 40 κλήσεις και χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια.

Επιπλέον, στην περιοχή μεταξύ Καρίτσας και Βροντού, στον δήμο Δίου-Ολύμπου, η Πυροσβεστική προχώρησε σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένης γυναίκας μέσα από το σπίτι της και τριών γυναικών που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτοκίνητο. Στη δεύτερη περίπτωση έγινε και χρήση μηχανήματος έργου για την μεταφορά των γυναικών σε ασφαλές σημείο.

Επαρχιακοί δρόμοι στα ορεινά της Πιερίας πλημμύρισαν και η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων. Χωρίς προβλήματα πάντως γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην ΠΑΘΕ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ζημιές από χαλαζοπτώσεις έχουν προκληθεί στις κοινότητες  Μοσχοχωρίου, Σβορώνου, Νεοκαισάρειας.

Κακοκαιρία στην Πιερία
Πηγή φωτό: pierianews

Αυτή την ώρα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, διενεργεί επιτόπια αυτοψία στα φράγματα Τριλόφου και Εξοχής. Αυτοκίνητο παρασύρθηκε στον Τρίλοφο, λόγω όγκου νερού, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί σε κτιριακές υποδομές, στο αγροτικό οδικό δίκτυο και σε ζωικό κεφάλαιο, ιδίως στο Σβορώνο.

Επιπλέον, ο Δήμος Κατερίνης διέθεσε μηχάνημα JCB, στον Δήμο Δίου – Ολύμπου, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή.

Στο μεταξύ, προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται λόγω της κακοκαιρίας σε περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος αποκατάστασης του ρεύματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ