Κακοκαιρία στην Κρήτη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Γούβες και Μάλια – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Μάλια και Γούβες. Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη άφησε πίσω της καταστροφές με τους κατοίκους του νησιού να μετρούν τις πληγές τους. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr συγκλονίζει το μέγεθος της καταστροφής. Στις Γούβες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και υπέστησαν σημαντικές ζημιές, οχήματα παρασύρθηκαν, καλλιέργειες χάθηκαν ενώ οι δρόμοι μοιάζουν με ποτάμια. Λάσπες και φερτά υλικά έχουν γεμίσει τους δρόμους και έχουν φράξει εισόδους σε επιχειρήσεις και κατοικίες. Μεγάλες είναι και οι ζημιές σε υποδομές, αφού πολλοί δρόμοι υποχώρησαν λόγω της ποσότητας του νερού που έπεσε και των χειμάρρων που δημιουργήθηκαν, παρασύροντάς τα πάντα στο πέρασμά τους.

Στα Μάλια, νηπιαγωγείο πλημμύρισε, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, ενώ εκπαιδευτικοί και κάτοικοι προσπαθούσαν με σκούπες στα χέρια να απομακρύνουν τα νερά και τις λάσπες και να περισώσουν ό,τι μπορούν από τον εξοπλισμό του σχολείου.

Στην Κρήτη βρίσκεται από νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο για την αποτίμηση των ζημιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των τελευταίων 24ώρων σε περιοχές των δήμων Χερσονήσου (Π.Ε. Ηρακλείου) και Μυλοποτάμου (Π.Ε. Ρεθύμνου). Το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και το γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και συνοδεύεται από τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Δείτε εικόνες από το νηπιαγωγείο στα Μάλια

Το enikos.gr στηρίζεται στη διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται. Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου). Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στη σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ