Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Δυτική και Στερεά Ελλάδα – Ισχυρό μπουρίνι έπληξε και την Αττική – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες και κυρίως από το απόγευμα του Σαββάτου με κύρια χαρακτηριστικά την δυνατή βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους, ενώ αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το κύμα κακοκαιρίας έχει ήδη επηρεάσει τη Δυτική Ελλάδα, προκαλώντας πολλά προβλήματα σε περιοχές όπως η Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία, ενώ υπάρχουν διακοπές ρεύματος και στην Κεφαλονιά.

Πύργος: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις – Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος

Δύσκολη νύχτα για την Ηλεία και τον Πύργο μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή. Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από ανεμοστρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα από στέγες σπιτιών μέχρι και τα μάρμαρα μεγάλης επιχείρησης στην οδό Αλφειού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιδιοκτητών της επιχείρησης το κόστος των ζημιών είναι πάρα πολύ μεγάλο, ενώ ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου Νώντας Κυριαζής με δήλωσή του στην ΕΡΤ Πύργου τόνισε ότι αμέσως από το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή σε κάθε σημείο που έχει συμβεί η καταστροφή.

Από το ίδιο κύμα κακοκαιρίας προκλήθηκαν μικρά τροχαία ατυχήματα ενώ παρασύρθηκε ακόμη και φορτηγό αυτοκίνητο. Έπεσαν δέντρα με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους Πύργου – Τρίπολης και Πύργου – Πατρών.

Έγιναν επίσης διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα και νωρίτερα από κεραυνούς εξερράγησαν πυρκαγιές με την μεγαλύτερη από αυτές να σημειώνεται στην περιοχή Καπελέτου της Βουπρασίας.

Πάτρα: Μπουρίνι προκάλεσε διακοπές ρεύματος – Δέντρα έπεσαν σε αυτοκίνητα.

Μπουρίνι έπληξε και την Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και την δυνατή βροχόπτωση.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε τμήμα του κέντρου της πόλης, το οποίο λίγη ώρα αργότερα αποκαταστάθηκε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες πολυκατοικιών.

Το 112 εξέδωσε προειδοποιητικό μήνυμα για Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου, Ηλεία, Αχαΐα και περιοχές της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί προσωρινά, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Ισχυρό μπουρίνι και στην Αττική – Έριξε μέχρι και χαλάζι

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Αττική μετά τα μεσάνυχτα, το οποίο συνοδεύτηκε και με χαλάζι. Αρκετοί δρόμοι στην πρωτεύουσα μετατράπηκαν μέσα σε μερικά λεπτά σε ποτάμια.

Η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις κυρίως για κοπή δέντρων. Οι χρήστες στο Χ (πρώην Twitter) άνεβασαν βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αθήνα.

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Ισχυρό μπουρίνι προκάλεσε πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος

H κακοκαιρία έφτασε στην Εύβοια με ένα δυνατό μπουρίνι με κύρια χαρακτηριστικά τον ισχυρό άνεμο και την δυνατή βροχόπτωση σχεδόν σε όλο το νησί.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας.

Επίσης υπάρχουν αναφορές για πτώσεις δέντρων στην Ιστιαία, ενώ ο αέρας «έσπρωξε» κάδους στη μέση του δρόμου.

Μεγάλη προσοχή στους οδηγούς τις επόμενες ώρες στο επαρχιακό δίκτυο της Εύβοιας.

Δεμένα τα πλοία

Λόγω θυελλωδών ανέμων δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας την Κυριακή 7 Ιανουαρίου. Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Κεφαλλονιάς και της Κυλλήνης.

Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας. Οι επιβάτες που είχαν σκοπό να μετακινηθούν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, ώστε να ενημερώνονται για το αν και μέχρι πότε θα ισχύσουν τα απαγορευτικά.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσκαιρη επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτίων διευθύνσεων ανέμους.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή (07-01-2024)

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο) και τη νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Από νωρίς το πρωί, ισχυρές κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

γ) Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη και έως τις μεσημβρινές ώρες 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και κατά τόπους στο Αιγαίο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ