Κακοκαιρία – Προειδοποίηση Κολυδά: Πιο έντονα και με μεγαλύτερη διάρκεια αύριο τα φαινόμενα στην Αττική

καιρός - μπουρίνι

Δύσκολη ημέρα προβλέπεται να είναι αύριο, Σάββατο, (31/08), για αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας, καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, τα στοιχεία δείχνουν πως θα είναι εντονότερη η καταιγίδα και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Κολυδάς, «τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι αύριο ίσως θα είναι εντονότερη η καταιγίδα, οπότε πρέπει να ληφθούν τελείως διαφορετικά μέτρα. Από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 17:00-18:00 το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές κυρίως στην Αττική και στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο, οι οποίες θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τις σημερινές».

Μάλιστα, ο διευθυντής της ΕΜΥ επεσήμανε πως ίσως η κακοκαιρία εμφανιστεί σε δύο κύματα στην Αττική.

Σύμφωνα με τη νέα επικαιροποιημένη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αύριο Σάββατο (31-08-24)

Από τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε εκ νέου συστάσεις, προκειμένου οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι:

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:

Exit mobile version