Κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Αριδαία – Πλημμύρισε το γήπεδο του Αλμωπού, τεράστιες καταστροφές

Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Πέλλα. Η σφοδρή βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια μέσα σε λίγα λεπτά στην Αριδαία. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, με πολλά σπίτια και καταστήματα να έχουν πλημμυρίσει. Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στην οδό Νικάνδρου. Κάτοικοι και επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ο όγκος του νερού είναι τεράστιος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aridaia365, προβλήματα υπάρχουν επίσης στην Ξιφιανή, τον Άλωρο και την Χρυσή. Γκρέιντερ του δήμου Αλμωπίας βρίσκονται επί ποδός, όπως και η αστυνομία και η πυροσβεστική που έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις.

Η κακοκαιρία έπληξε και το Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας, όπου αγωνίζεται ο Αλμωπός που παίζει στη Super League 2.  Ο Αλμωπός Αριδαίας ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες και βίντεο από το γήπεδο που έχει μετατραπεί σε “λίμνη” λόγω της κακοκαιρίας, ενώ κάνει λόγο για ολική καταστροφή.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλμωπίας για τις πλημμύρες

«Στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεσης / Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων του Δήμου Αλμωπίας «ΔΑΡΔΑΝΟΣ», ο Δήμαρχος Αλμωπίας συγκάλεσε εκτάκτως σε συνεδρίαση το Σ.Τ.Ο., στο δημοτικό κατάστημα Αριδαίας, για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, που πλήττουν τον Δήμο Αλμωπίας και να δρομολογήσει άμεσα δράσεις πολιτικής προστασίας.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κατά τόπου υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και του ΠΣ, ο Διοικητής Π.Υ. Νομού Πέλλας, ο Διοικητής Π.Υ. Αριδαίας, ο Διοικητής Α.Τ Αριδαίας, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλμωπίας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην επικράτεια του Δήμου, η οποία είναι ελεγχόμενη παρά το μεγάλο ύψος βροχόπτωσης και της έντασής της. Τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΑ είναι σε πλήρη ανάπτυξη και συνδράμουν, με κάθε τρόπο όπου εντοπίζεται πρόβλημα.

Ο Δήμος είναι σε επαφή και με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την άμεση κινητοποίησή της σε περίπτωση που τα φαινόμενα το απαιτήσουν.

Οι Ιρλανδικές διαβάσεις παραμένουν κλειστές και απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων, συμμορφούμενοι στην κατακόρυφη σήμανση που έχει τοποθετηθεί από την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. συντονίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων στα δύσκολα σημεία του οδικού δικτύου και το Πυροσβεστικό Σώμα, με όλες του τις δυνάμεις, αντλεί ύδατα από πλημμυρισμένα υπόγεια, ανταποκρινόμενο στις κλήσεις των πολιτών. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις εντελώς απαραίτητες», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ