Κακοκαιρία Petar: «Βούλιαξε» η δυτική Ελλάδα από τις ισχυρές καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Ισχυρές καταιγίδες έφερε η κακοκαιρία Petar στη δυτική Ελλάδα, προκαλώντας κάποια προβλήματα σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά. Οι ισχυρές βροχές που δεν κράτησαν πολλή ώρα, ήταν αρκετές ώστε να εγκλωβιστούν λουόμενοι στην Κέρκυρα και οδηγοί στην Κεφαλονιά. Με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους και την βροχή σε Καστοριά, ορεινά Γρεβενά και την περιοχή του Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης «προχωράει» η κακοκαιρία στη δυτική Μακεδονία.

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας Petar: Πλήττει το Ιόνιο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Προβλήματα σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά

Όπως αναφέρει το meteo.gr, σε συμφωνία με τα προγνωστικά δεδομένα, ψυχρό μέτωπο σαρώνει τη χώρα μας από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2023, προκαλώντας τοπικά την εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής, μέχρι τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου (5/8) παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Σημειώνεται ότι για τα πεδινά και νησιωτικά τμήματα του πίνακα, τα ημερήσια ύψη βροχής ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο μηνιαίο ύψος βροχής για τον Αύγουστο.

Κακοκαιρία Petar: Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα λόγω κατολίσθησης στην Κεφαλονιά

Η κακοκαιρία, που θα είναι πρόσκαιρη, πλήττει κυρίως την δυτική και την βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Κακοκαιρία Petar: Έντονη βροχόπτωση και στα Σύβοτα, εστάλη μήνυμα από το 112

Επισημαίνεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου (5/8) εστάλη μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία. Στο sms που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες). Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά την διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Δείτε LIVE πού βρέχει:

Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά, εγκλωβίστηκαν οχήματα στις περιοχές Άνω Μεριά και Καριά, λόγω κατολίσθησης που έχει συμβεί από την έντονη βροχόπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει καταπλακωμένο αυτοκίνητο ούτε έχει αναφερθεί τραυματισμός. Λίγη ώρα αργότερα η πολιτική προστασία και ειδικά χωματουργικά άνοιξαν τον δρόμο.

ΦΩΤΟ: kefalonianews.gr
ΦΩΤΟ: kefalonianews.gr
ΦΩΤΟ: kefalonianews.gr
ΦΩΤΟ: kefalonianews.gr

Απεγκλωβίστηκαν 10 τουρίστες από παραλία στην Κέρκυρα

Νωρίτερα σήμερα, απεγκλωβίστηκαν 10 άτομα από την παραλία Πόρτο Τιμόνι στην Κέρκυρα. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, η ανάβαση στον κεντρικό δρόμο αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιωτών αλλά και σκάφους του λιμενικού για τον απεγκλωβισμό τους και την μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο από τη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τελικά οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

 

ΦΩΤΟ: corfutvnews.gr
ΦΩΤΟ: corfutvnews.gr

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 04-08-2023/1300 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

Το καιρικό σύστημα με την ονομασία “PETAR”, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από το μεσημέρι του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

α. άμεσα η περιοχή Κέρκυρας – Παξών
β. από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη), η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία
γ. από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία
δ. από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ