Κακοκαιρία “Μήδεια”: Τι ισχύει με τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση λόγω διακοπής ρεύματος

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Μήδεια” σε πολλές περιοχές, στην Αττική και αλλού με αποτέλεσμα σε ορισμένες εξ αυτών να παρατηρούνται και διακοπές ρεύματος. Πολλοί γονείς και μαθητές είχαν ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης δεν προσμετρώνται απουσίες στην τηλεκπαίδευση. Αντιστοίχως, στο πλαίσιο προγραμματισμένων εξετάσεων εξ αποστάσεως χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, οι φοιτητές καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Πανεπιστημίων, των Σχολών και των Τμημάτων τους.

Όπως είπε νωρίτερα η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην ΕΡΤ1, “δεν τίθεται ζήτημα απουσιών για τα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μαθήματα λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση.

Για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση είπε ότι στην Αττική εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια λόγω πτώσεων δέντρων και σπασμένων στύλων, πως επιχειρούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργεία κλαδεμάτων ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Από χθες γίνεται μεγάλος αγώνας για την αποκατάσταση του ρεύματος, είπε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ